Tužilaštvo će tražiti da inspektor Slobodan Milenković svedoči u predmetu Jovanjica 1?

Apelacioni sud u Beogradu doneo je odluku da među dokaze u predmetu "Jovanjica" vrati zapisnik o pretresu koji se odnosi na zaplenu više od 600 kilograma sirove marihuane na pomenutom imanju.
Nakon toga je Viši sud u Beogradu zakazao nastavak suđenja za 24. i 25. april.
 
Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložiće sudu da se inspektor koji je otkrio "Jovanjicu" Slobodan Milenković Senta ipak sasluša, iako je sud na poslednjem održanom suđenju odlučio da njegovo svedočenje nije neophodno za nastavak postupka.
Apelacioni sud u Beogradu prošle nedelje je doneo odluku o zapisniku o pretresu i potvrdi o privremeno oduzetim predmetima MUP od 18. novembra 2019. godine na imanju "Jovanjica" i vratio ih u spise predmeta koji se vodi protiv prvookrivljenog Predraga Koluvije i njegovih saradnika optuženih u predmetu poznatom kao "Jovanjica 1", piše Nova.rs.
 
Radi se zapleni više od 600 kilograma sirove marihuane, koja je 18. novembra 2019, odnosno četvrtog dana od upada Četvrtog odeljenja beogradske policije kojim je rukovodio Milenković, pronađena i zaplenjena na imanju "Jovanjica".
Reč je o pretresima za koje je odbrana optuženih tvrdila da su bili nezakoniti, odnosno da policija nije imala naredbu u pretresu.
 
Milenković, koji sada obavlja funkciju koordinatora u MUP, nije mogao da pristupi na nekoliko pretresa da svedoči iz zdravstvenih i bezbednosnih razloga, zbog čega se odustalo od njega kao svedoka, što je izazvalo veliku osudu u javnosti.
 
Inspektor je potom preko svog advokatskog tima saopštio da je spreman da svedoči i da čeka poziv, prema saznanjima Nova.rs tužilaštvo će na narednom pretresu, koji je zakazan za kraj aprila, da predloži Višem sudu da on bude saslušan, o čemu će sud dalje odlučivati.

 
  • Bravo

    07.03.2024 20:50
    Svaka čast
    U mirnom svijetu gdje pravda i integritet cvjetaju na svakom koraku, istražuje se idilična realnost gdje sklad vlada nad svim. U ovoj utopiji, jedna skupina ne privilegiranih čuvara mira neumorno radi na očuvanju ravnoteže i sreće među stanovnicima. Vođeni dubokim osjećajem zajedništva i univerzalnom ljubavlju, oni ne poznaju izazove ni borbe protiv korupcije, jer zlo jednostavno ne postoji u njihovom svijetu. U harmoničnom društvu gdje svaki osmijeh dodaje boju životu, ovi čuvari su simbol nade i nepokolebljive vjere u čovječanstvo. Ova priča predstavlja svet gdje su sukobi i borbe za pravdu nepotrebni, a snaga prijateljstva i ljubavi neizmjerno prevladava, otkrivajući da je ponekad najveća avantura živjeti u miru sa svijetom oko sebe.
  • Dejan

    07.03.2024 20:39
    Dil
    Odsteta za saku, bezobrazne ekskurzije, crvka limanska, sad ovo ! Ko vas tako dobro mixuje od gore ?
  • TsiBB

    07.03.2024 20:25
    I Jovanu Jeremić
    Ona zna sve o Jovanjici. Naročito da se tamo gajila industrijska konoplja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija