Univerexport u kampanji #pouzdaneiodgovorne: 73 odsto ukupnog kolektiva čine žene

Univerexport je objavio da u njihovom kolektivu 73 osto zaposlenih čine žene.
Univerexport u kampanji #pouzdaneiodgovorne: 73 odsto ukupnog kolektiva čine žene
Foto: 021.rs
U susret Danu žena, tradicionalno se otvaraju pitanja o rodnoj ravnopravnosti, položaju žena, njihovoj mogućnosti napredovanja u različitim sferama života i problemima sa kojima se one susreću u svakodnevnom životu.
 
Iako je Osmi mart važan trenutak za istraživanje ovih pitanja, on ne sme biti jedini datum kada se posvećuje pažnja napretku i unapređenju položaja žena u društvu i njihovom
poslovnom okruženju, navode u ovoj kompaniji.
Kao što je važno pričati o izazovima i problemima, tako je važno govoriti i o pozitivnim primerima i praksama, koje ujedno mogu postati podstrek za neke veće promene.
 
Najveći domaći trgovinski lanac Univerexpot jedan je od primera kolektiva u kojem žene čine veliku većinu: čak 73 odsto ukupnog kolektiva čine žene.
Žene nisu većina samo u celokupnom broju zaposlenih, već čine većinu i u procesima odlučivanja. Pa tako na najvišim rukovodećim pozicijama nalazi se procentualno 62 odsto žena.
 
U srcu svake uspešne kompanije stoje lideri koji ne samo da vode, već i inspirišu, inoviraju i donose odluke koje oblikuju budućnost poslovanja. Iz kompanije Univerexport ponosno ističu da su to velikom većinom upravo žene koje su predvodile put i ostvarivale velike promene.
 
Od odlučivanja o ključnim tačkama do vođenja timova kroz izazovne projekte u maloprodajnom lancu, već decenijama unazad one ističu svoju sposobnost da prevaziđu prepreke, da se prilagode promenama, i u svakom trenutku motivišu zaposlene da unapređuju svoje procese poslovanja.
 
Sa ženama na vodećim pozicijama, kompanija Univerexport je spremna da ostvari nove uspehe i da nastavi da inspiriše druge u svojoj industriji.
 
"Dugi niz godina, žene su bile veliki deo naših zajedničkih uspeha. Njihove ideje, predlozi i odluke činile su naš lanac prodavnica ne samo mestom kupovine, već i zajednicom koja se
oslanja jedna na drugu. Od osmišljavanja novih strategija i planiranja, do realizovanja krajnje kupovine sa kupcima u našim prodavnicama, žene su bile ključne za svaki korak napred", navode u Univeru.
 
Zbog toga kompanija Univerexport šalje snažnu poruku svim ženama: mi znamo koliko možete, jer vi ste pouzdane i odgovorne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.