Vlada osnovala radnu grupu za memorijalni centar u školi "Vladislav Ribnikar"

Vlada Srbije je, na zahtev porodica ubijenih, danas donela odluku o obrazovanju Radne grupe za Memorijalni centar u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar".
Formiran je "multidiciplinarni tim koji će sprovesti opsežne konsultacije i pripremiti predloge konkretnih mera radi uspostavljanja Memorijalnog centra".

"Zadatak Radne grupe je i da usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra i da u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu sprovedenog postupka opsežnih konsultacija, dobijenih informacija i sagledanih okolnosti, sačini preporuku na koji način bi trebalo razvijati, negovati i promovisati kulturu sećanja, vrline empatije, tolerancije, međusobnog uvažavanja i dijaloga i da, u tu svrhu, predloži konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra i osmišljavanja komemoracija i programskih sadržaja", navedeno je u saopštenju posle sednice Vlade.

Vlada Srbije je navela da se "do donošenja urbanističkog, arhitektonskog i građevinskog rešenja za Memorijalni centar i uređenje nove ambijentalne celine, izuzima iz upotrebe za obavljanje prosvetne delatnosti parcela na kojoj je škola 'Vladislav Ribnikar' u ulici Kralja Milutina 10.
 
Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je za N1 da deo škole u kojem se desila tragedija neće biti korišćen za nastavu.
 
Ministarstvo prosvete će obezbediti odgovarajuće uslove za nesmetano obavljanje prosvetne delatnosti u toj školi na drugi način, piše u saopštenju Vlade Srbije.
 
  • Baba

    09.03.2024 07:19
    Sramota
    A ko su clanovi "multidisciplinarnog tima"? Ne treba "multi" jer snsovci znaju samo za jednu disciplinu: laganje. A ovo "osnivanje" je izrugivanje i ponizavanje pre svega ubijenoj deci i njihovim roditeljima, a onda i celom postenom delu naroda. Ministarko, ne kopajte po zivim ranama, niste dostojni ni da pomenete ovu tragediju...
  • Eon

    09.03.2024 07:02
    Nema žurbe, plate idu
    Ministarka prosvete je već izjavila da će rad grupe biti dug. Znači da će glava da boli od rezultata tog rada.
  • Mile-NS

    09.03.2024 06:01
    Info
    1. Napraviti 03.maj kao dan secanja i tog dana u skolama se baviti samo temom nasilja
    2. Sirene tog datuma u 12h i minut cutanja u svim gradovima Srbije svake godine
    3. Memorijalni centar da je otvoren cele godine za posetooce
    4. Preseliti skolu na drugu lokaciju, tu mora biti spomenik, mauzolej i vecni memorijal.
    5. Roditelji ubijene dece da osmisle koncept memorijala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija