Klanšček: Izbor za Pesmu Evrovizije građane koštao 300.000 evra, dovođeni i plesači iz Slovenije

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Branko Klanšček saopštio je danas da je Izbor za Pesmu Evroviozije građane koštao 300.000 evra.
Rekao je da je taj iznos "ne računajući sekundarne troškove, odnosno nenovčana davanja RTS" - studije, zaposlene, vozni park, tehnički kapacitete.
 
Klanščak je, u saopštenju koji prenosi RTS, rekao da sekundarni troškovi prema zvaničnom tarifniku RTS iznose još 173.000 evra, "čime je prekoračen budžet za 20 odsto, a koji je predviđao iznos od 249.000 evra".
Da bi javnosti bilo jasnije koliko je alarmantno rasipanje sredstava, treba reći da je predviđeni budžet za 2023. godinu za PZE iznosio 140.000 evra i da je za ovu podignut na 249.000 evra, naglasio je Klanšček.
Prema njegovim rečima, osim 900 zaposlenih u sektoru Produkcije RTS, dovođeni su ljudi sa strane koji su radili produkciju režije i produkciju video sadržaja.
 
Pored zaposlenih kostimografa i garderobera na RTS, dovedeni su neki sa strane, zatim su dovedeni plesači iz Slovenije, kojima je plaćen put i hotelski smeštaj za nedelju dana.
 
Svi led ekrani, tehnika, i rasveta koju poseduje RTS nisu bili dovoljni, pa se za nešto što se naziva "vizuelni identitet" platilo 168.000 evra, zaključio je Klanšček.
  • /

    09.03.2024 23:51
    /
    svojevremeno je bila cika i vika zbog sina bate zivojinovica i opreme rtsu i sa rtsa
  • Sima

    09.03.2024 21:27
    @Dule
    Vaš komentar je "čudesan", zaslužio bi da uđe u potpise na forumima.

    Dakle, izveli ste konstrukciju da nije problem visina troškova ovog takmičenja, koje smo platili mi građani, jer smo isti ti mi, građani, dodatnim slanjem SMS poruka obezbedili i humanitarni iznos?!

    Ništa tu ničim ne može biti pokriveno, jer smo 2x platili mi.

    A i ostatak komentara vam je apsurdan, no o tome ne bih.
  • Sima

    09.03.2024 21:20
    Najtužnije u celoj priči je što ni jedna jedina numera nema bilo kakve ozbiljne šanse na Evroviziji, jer su potpuno promašili savremene trendove. Dalje, izabrati čak 28 pesama za takmičenje (koliko li ih je onda ukupno bilo prijavljenih?) predstavlja preveliki organizacioni i finansijski zalogaj. Olivera Kovačević, koja je sad supervizor takmičenja (inače umešana i u finansiranje nikad realizovanih emisija), se hvalila kako su izvođačima bili omogućeni svi traženi uslovi, a to ima svoju cenu. Mnogo ozbiljnije, uspešnije i bogatije zemlje od nas imaju po 6 (!), 12 ili 18 pesama u izboru, a mi 28 (pa još osrednjih).

    Da ne pominjemo i već izlizane klišee RTS-a: 2 para voditelja koja sebe predstavljaju važnijim od izvođača. Kristina i onaj lik koji ne zna padeže su obavezno vragolasti, dok su Kosjerina i onaj koji se uz nju nađe (jer je ona nezaobilazna) pristojni i vraćaju stvari u normalu. Ne mogu da shvatim da nacionalna televizija ne može da stvori nove voditeljke i voditelje, nego se godinama šlepaju sa Kosjerinom (koja je prelepa i elokventna, to stoji) i Radenkovićkom, a muške izgleda i nemaju.

    Trajanje finalne emisije duže od same Evrovizije. Publike nema, već se pušta snimak tapšanja. Napetost u glasanju ravna 0. Pobednička pesma nije izvedena ponovo, što je nepisano pravilo, već je pušten snimak.

    I sad nam sleduje nezaobilazna Duška Vučinić koja će na sebi svojstveni smoreni način komentarisati dešavanja iz Švedske. A sve pobrojano mi plaćamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija