FOTO Đurić o fotografiji na kojoj su on i Milan Radoičić: "Ne stidim se svojih javnih kontakata"

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić rekao je da nikad "nije krio, niti se stideo" javnih konatakata koje ima u okviru posla, reagujući na fotografiju na kojoj je u društvu Milana Radoičića.
Radoičić, koji je preuzeo odgovornost za oružani napad u selu Banjska na Kosovu, nalazi se pod sankcijama SAD i Velike Britanije, a za njim je raspisana i poternica Interpola. U Srbiji se protiv njega vodio čitav niz sudskih postupaka zbog teških krivičnih dela, od krađe i razbojništva, preko nezakonitog posedovanja oružja, do otmica i iznuda, ali nije poznato da je bilo kada bio osuđen.
 
"Nikada nisam krio niti se stideo vrlo javnih kontakata koje imam u okviru posla koji obavljam. Osim sa različitim srpskim predstavnicima sa kojima i dalje ostvarujem redovan kontakt i volim da se sretnem i danas, sastajao sam se mnogo puta, takođe u okviru posla koji obavljam i sa brojnim albanskim liderima koji se od domaćeg i međunarodnog pravosuđa terete za neopisive ratne zločine protiv mog naroda", napisao je danas Đurić na svom nalogu na mreži X. 
Fotografija na kojoj su prikazani Đurić i Radoičić kako sede za stolom jednog restorana i pričaju objavljena je juče na društvenoj mreži X, a nije precizirano ko je, kada i gde fotografisao. Prema jednoj verziji, fotografija je snimljena nedavno na Kopaoniku, po drugoj u beogradskom restoranu.
 
Đurić je dodao da bi bio razočaran da povodom njegovog skorašnjeg povratka nije povedena negativna kampanja, "makar i prilično jadna". Rekao je da nema nameru da se pravda za bilo šta Aljbinu Kurtiju i Dželalu Svećlji "niti njihovim botovima i drugim zlonamernima".
Dodao je da nikad nije krio ni susrete koje je morao da ima sa "etnonacionalistima" Кurtijem i Svećljom koji, kako je rekao "brutalno gaze osnovna ljudska prava Srba na КiM i imaju nevinu krv na svojim rukama".
 
 
Đurić je rekao da je duže odsutan iz dnevne politike i da mu je malo "začuđujuća strast sa kojom neki u javnom prostoru vode kampanju protiv sopstvene zemlje, misleći da će tako da ostvare političku korist".
 
"Očekuju ih međutim nova velika razočarenja u skoroj budućnosti. Vraćam se uskoro i jedva čekam da se suočim sa svima njima zajedno", napisao je Đurić.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sredinom februara najavio povratak Đurića u Srbiju i tada je na Instagramu napisao da će on imati "jednu od veoma važnih funkcija u zemlji". Zvanično, Đurić je i dalje na mestu ambasadora Srbije u SAD.
  • Nikola

    11.03.2024 10:17
    Ma na slici cisto neofrmalni sastanak. Samo su izgleda nesto racunali. Mora biti ko ce platiti koji deo racuna u kafani.
  • JKP minusar

    11.03.2024 00:37
    'Čega se pametan stidi time se budala ponosi".
  • Vera

    10.03.2024 19:44
    Junačina
    Nija baš bio tako drčan dok je bio u Vasingtonu.Jedva čekao da izadje iz mišje rupe,vrati se i izigrava junačinu,patrijotu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija