Večeras novo obraćanje Vučića građanima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se večeras građanima Srbije.
Večeras novo obraćanje Vučića građanima Srbije
Foto: FoNet
Obraćanje Vučića zakazano je za u 20 časova iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.
 
Vučić je ranije danas najavio da će večeras održati sastanak sa liderima stranaka vladajuće koalicije na kojem će se razgovorati o sastavu nove Vlade Srbije i o lokalnim izborima.
On je rekao da postoji više datuma kada mogu biti raspisani lokalni izbori u Beogradu, ali da je za njega "najlogičnija opcija da se ide odmah na izbore".
 
"Odmah posle tog sastanka, večeras ću obavestiti javnost i o Skupštini Srbije i o vladi i o lokalnim izborima", rekao je Vučić.
On je naveo da je lidere stranaka vladajuće koalicije pozvao na sastanak kao predsednik Srbije, i "zbog specifične situacije oko lokalnih izbora".
 
Rekao je da je u obraćanju juče načinio grešku, kada je govorio o raspisivanju lokalnih izbora u Beogradu. Sada je naveo da zakon propisuje da lokalni izbori moraju biti raspisani u roku od mesec dana od poslednjeg dana kada je rok za formiranje gradske skupštine nakon izbora, što je bio 3. mart.
 
"Potpuno je normalo da ako predsednik Skupštine Srbije bude izabran u ponedeljak (11. mart) da u utorak, sredu raspiše nove izbore, da se to ne bi odugovlačilo", kazao je Vučić.
 
Dodao je da postoji mnogo opcija i da će biti sve sagledane, ali da "ne razume smisao odugovlačenja za 26. maj ili 2. jun" za održavanje lokalnih izbora u Beogradu.
  • Ralle

    11.03.2024 08:10
    Ljudi..on kaze da nije mene ko bi za vas glasao...a oni tapsu kao ludi..jesmo mi bolesni..mila moja Srbijo..pprosti nam, neznamo sta radimo..
  • Da da

    10.03.2024 22:02
    I onda kaže da je pošten i ništa nije uzeo. Pa kupio i svi TV kanali njegovi. Vidi se kroz njih šeta kad hoće. Pa to je njegova imoviina
  • Nsss

    10.03.2024 19:52
    Goran
    Nema Vojvodine ni u vremenskoj prognozi. Nažalost!!! Dodik je jači od svih nas. Samo čitati botovske komentare i, sve jasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.