Brnabić: Trogodišnje dete ima više logike od naše opozicije

Poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić ocenila je da novi zahtevi liste "Srbija protiv nasilja" predstavljaju nastavak začaranog kruga.
Brnabić: Trogodišnje dete ima više logike od naše opozicije
Foto: 021.rs
Ona je na društvenoj mreži Iks, komentarišući nove zahteve, ocenila da se "opozicija vraća na ono što je tražila u vreme kada su se odlučno borili protiv vanrednih parlamentarnih izbora i pretili da će blokirati zemlju ukoliko se oni raspišu".
"A to je prelazna vlada u kojoj oni, bez obzira na rezultat izbora, moraju da učestvuju. I tako se nastavlja njihov začarani krug: hoću u Vladu, nemam većinu, tražim 'prelaznu' Vladu - nema 'prelazne' Vlade, hoću izbore - ne sviđa mi se rezultat izbora, hoću 'prelaznu' Vladu. Trogodišnje dete ima više logike i konzistentnosti u ponašanju od naše opozicije. Bukvalno", navela je Brnabić.
"Danas na konferenciji za medije kažu da bi 'voleli da dobiju poziv od mandatara za sastav Vlade', a odbili su poziv predsednika Srbije da dođu na konsultacije, što im je ustavna obaveza. Hteli su hitne beogradske i parlamentarne izbore pre kraja 2023. godine, dobili su ih. Hteli su nove izbore u Beogradu, imaju ih. Hteli su da se ti izbori odlože maksimalno moguće, dobili su i to", navela je Brnabić.
 
Koalicija "Srbija protiv nasilja" zatražila je danas da se pre novih beogradskih i lokalnih izbora donese Leks specijalis, zakon koji bi uvažio njihove zahteve, među kojima su formiranje komisije koja bi nadgledala izbore, revizija biračkog spiska, kao i primena svih preporuka ODIHR
 
Narodni poslanik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović rekao je da će predložiti rešenja po uzoru na Severnu Makedoniju, gde se pred izbore formira prelazna vlada, a da bi u tom slučaju opoziciji pripalo Ministarstvo za državnu upravu i MUP.
  • Neda

    12.03.2024 15:17
    Y
    Pa jedva čekam da Đilas, Aida Ćorović i ostali koji su vladali zemljom,ponovo dodju na vlast,al prvo neka preporu sve puteve,pruge...pa neka krenu ispočetka,onako kako su to već pokazali.
  • mana

    12.03.2024 10:13
    Kuda Ova prodje sve treba osvestati
  • Dr Miggyy

    12.03.2024 09:46
    Prevaziđena, neprevaziđena
    Ukoliko trogodišnje dete ima više logike i konzistentnosti u ponašanju od naše opozicije, kako tvrdi nakazni premijer(ka) Brnabić, koje logike ima ona. Ima logiku koju joj pruža neprevaziđeni šef ΛV i u njega gleda kao pop u ikonu i ponekad izgovori ono što joj rekao, ukoliko ne zaboravi. Do duše, pop čita iz knjige, a ona čita misli šefa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".