Đukanović: Pre bih sebi odsekao ruku nego glasao za prelaznu vladu

Član Predsedništva SNS, poslanik Vladimir Đukanović izjavio je da nigde u srpskom Ustavu ili zakonu nema termina prelazna ili tehnička vlada i poručio opoziciji da formira vladu ako ima većinu.
"Čak i kad bi, recimo hipotetički, došlo do toga da se oni dogovore sa Aleksandrom Vučićem o tako nečemu, ja, kao narodni poslanik, ne bih za to glasao, a verujem ni gomila mojih kolega", rekao je Đukanović za TV Pink povodom predloga koalicije "Srbija protiv nasilja" da se dugoročno gledano po uzoru na Severnu Makedoniju formira prelazna vlada u kojoj bi opozicija imala bar ministarstvo unutrašnjih poslova i ministarstvo lokalne samouprave.
Đukanović je dodao da "ne postoji ni promil šanse da takva svinjarija desi - da izgubiš na izborima, a dođeš u ministarsku fotelju, to niko normalan ne bi podržao".
 
"Živ ne bih glasao za to, pre bih sebi sebi ruku odsekao. To je toliko nepošteno", rekao je Đukanović.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prethodno je danas na TV Hepi rekao da se "ovde provlače raznorazni scenariji, postoje oni kojima ne odgovara ovaj srpski scenario - da narod slobodno bira onog koga želi da ih predvodi".
 
On je rekao da se pominje i neki leks specijalis i da bi to bilo smešno da nije žalosno.
 
"Imali smo u istom danu parlamentarne i beogradske izbore, da su ljudi glasali na istim biračkim mestima. Ista ruka je zaokruživala i ubacivala te glasačke listiće i sad odjednom - kao znate ova beograska kutija je nešto sumnjiva, a ova druga nije", rekao je Selaković.
  • Nikola

    12.03.2024 17:39
    Vazi! Dogovoreno. Odmah idi kod Danice Grujicic, ona je strucnjak za to. I dace ti Diclofenak da te ne boli mnogo. Eno kaze, koga boli neka popije lek. Nju bas boli, ali ne pije lek.
  • VladaN

    12.03.2024 14:50
    Šta…
    …čekaš?
  • Brane

    12.03.2024 12:23
    Za ne verovati
    Kakav je ovo nivo lengvidža

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.