Brnabić: Samozvane političke elite podstiču nasilje prema aktivistima SNS-a

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić je izjavila da "samozvana politička, društvena i medijska elita podstiče nasilje prema aktivistima te stranke".
Brnabić: Samozvane političke elite podstiču nasilje prema aktivistima SNS-a
Foto: 021.rs
Brnabić koja je i premijerka u tehničkom mandatu, na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a u Beogradu je rekla da se u protekla tri dana desio "akt brutalnog nasilja nad čak dve aktivistkinje, članice SNS-a".
 
"Napadnute su od strane onih koji nam svakodnevno tvrde da se bore protiv nasilja za bolju, lepšu, nenasilnu, tolerantnu Srbiju", rekla je Brnabić.
Ona je kazala da je "Nikola Ristić, konsultant Dojče velea", jedan od dvojice koji je u nedelju na Banovom brdu u Beogradu snimao, "provocirao i vređao" Jelenu Milosavljević.
 
Na snimku koji je pušten na konferenciji za novinare se čulo da ta dvojica pitaju Jelenu Milosavljević "kakve spiskove" ima u torbi, a građanima koji prolaze govore da su to "spiskovi da li mogu na njihovoj adresi da prijave fantomske birače za beogradske izbore".
Brnabić je kazala i da je danas na Terazijama "mučki, s leđa" napadnuta aktivistkinja SNS-a Slavica Vujačić koja smatra da je to bilo zbog njenog ranca na kojem piše "Aleksandar Vučić - SNS".
 
Potpredsednica Glavnog odbora SNS je ocenila da su do napada dovele "samozvane društvene elite okupljene oko ProGlasa i sličnih, političke samozvane elite 'Srbija protiv nasilja', i medijske smozvane elite okupljene oko svih medija u vlansištvu tajkuna Dragana Šolaka".
 
Gradski odbor SNS Beograd je u ponedeljak saopštio da je pozvao je nadležne institucije da reaguju u skladu sa zakonom pošto aktivista grupe "Sviće" Nikola Ristić "verbalno i fizički nasrnuo" na aktiviste SNS-a koji su obilazili članove te stranke u kampanji "od vrata do vrata" na Banovom brdu.
 
U saopštenju SNS navodi da je Ristić, pored toga što im je "uputio niz uvreda", gurnuo njihovu aktivistinju na ulicu gde prolaze automobili i ugrozio joj bezbednost, dok je "sve vreme pored sebe držao psa, koji je bio bez zaštitne korpe".
Grupa "Sviće" je u nedelju uveče na društvenoj mreži "Iks" objavila da su "uhvatili SNS u prljavim radnjama pripreme krađe glasova u Beogradu" što je Ristićev snimak kako aktivistkinje SNS-a na Banovom brdu "popisuju gde mogu da prijave fantomske birače" za ponovljene beogradske izbore.
 
Na tom snimku se ne vidi da je bilo napada, već samo rasprave.
  • Kuzman

    13.03.2024 17:21
    Pa i ti si samozvani premijer
  • Pera

    13.03.2024 16:03
    Da li Ana misli na batinase SNS-a koji su motkama tukli mirne gradjane koji protestuju? Neki takvi batinasi nisu dobro prosli u Novom Sadu.
  • Draga

    13.03.2024 15:12
    Ana
    Razumem ja da se čuva koliko se može mir , ali tužilaštvo , policija moraju sprovoditi zakon , skloniti SVE siledžije sa ulica !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija