Direktor firme sa Novog Beograda već 29 puta osuđivan za utaju poreza: Preti mu nova kazna

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv do sada 29 puta pravosnažno osuđivanog muškarca.
Direktor firme sa Novog Beograda već 29 puta osuđivan za utaju poreza: Preti mu nova kazna
Foto: Pixabay
On se ponovo sumnjiči da je kao direktor privrednog društva sa sedištem na Novom Beogradu utajio porez.
Pedesetdevetogodišnji Z. M. je, navodi  se u saopštenju, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, dao lažne podatke koje su od uticaja za utvrđivanje obaveza, nije podnosio PDV prijave, poresku obavezu za porez na dodatu vrednost nije iskazao u poslovnim knjigama, a nije ni platio porez na dodatu vrednost u ukupnom iznosu od 2,4 miliona dinara.
"Imajući u vidu da je okrivljeni 29 puta pravnosnažno osuđivan, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od četiru godine i seda, meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000", navodi se u saopštenju Tužilaštva.
  • VladaN

    14.03.2024 12:31
    Pravi kandidat..
    ..za novu Vučićevu Vladu. Jeste da je i Mali tu negde ali ovaj….
  • Popaj

    14.03.2024 12:03
    Ovaj je rodjen da bude ministar finansija u Srbiji.Da se lepo uclani u stranku i da najzad svoja tesko stecena iskustva primeni u ekonomskom tigru i da ta iskustva naplati,red je.
  • Dejan

    14.03.2024 10:26
    T
    Stavite ga za savetnika Sinisi Malom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.