Danas konačna rang lista penzionera koji idu u banje o trošku PIO fonda

Konačna rang - lista penzionera, koji će ići na oporavak u banje, a shodno ranije objavljenim rokovima u vezi sa rehabilitacijom o trošku PIO fonda, trebalo bi danas da bude objavljena.
Danas konačna rang lista penzionera koji idu u banje o trošku PIO fonda
Foto: Pixabay
Očekuje se da će prvi penzioneri na oporavak u banje ići krajem marta, a predviđeno je da na rehabilitaciju ode 21.500 korisnika PIO fonda, što je najveći broj do sada.
 
Povećanje broja u odnosu na ranije godine je posledica izdvajanja više novca, za šta je ove godine namenjeno 1,05 milijardi dinara, od ukupno 1,24 milijarde dinara za unapređenje društvenog standarda.
Posle objavljivanja konačne rang-liste, PIO fond će slati pisana obaveštenja korisnicima da su ostvarili pravo na rehabilitaciju, kao i obaveštenja o spisku oblasti iz kojih se pruža rehabilitacija i specifikacije usluga koje će im biti pružene, a istovremeno će rehabilitacionim centrima dostavljati spiskove korisnika koji su ostvarili pravo na oporavak.
PIO fond korisnicima obezbeđuje kompletan desetodnevni boravak u banji a to znači da je pored usluge smeštaja i punog pansiona svakom korisniku obezbeđen lekarski pregled prilikom prijema sa formiranjem istorije bolesti, EKG, osnovne i ciljane laboratorijske analize, redovne lekarske vizite svakog radnog dana, prisustvo dežurnog lekara, kao i sve terapijske procedure iz oblasti iz kojih se pružaju usluge.
  • Vesna Kolarski

    14.03.2024 23:05
    Koja banja je u pitanju
    U koju banju i kada ide prva grupa
  • Podbarac senior

    14.03.2024 09:48
    @senilni78
    "vikendice na moru i planinama,ni rentiranje"
    To baš ne ide sa minimalnom penzijom. Pre pisanja, treba i razmisliti, a ne lupetati.
  • Senior78

    14.03.2024 08:42
    Jedini kriterijum
    Visina penzije,a ostatak imovine se ne racuna.Ni vikendice na moru i planinama,ni rentiranje kuca i stanova,ni velika penzija supruznika.Ali je ova kategorija minimalaca sigurna glasacka masina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija