Uprkos prigovorima, nije promenjen pravilnik: Roditelji će moći da se žale na rad nastavnika

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da su škole u Srbiji počele da primenjuju novi Pravilnik o ocenjivanju 22. februara.
Uprkos prigovorima, nije promenjen pravilnik: Roditelji će moći da se žale na rad nastavnika
Foto: Pixabay
Ona je dodala da nije menjan član kojim se precizira da većina roditelja đaka istog školskog odeljenja može da podnese prigovor na rad nastavnika, psihologa i pedagoga.
 
Ministarka je za RTS rekla da je stanje u školama redovno i da trenutno nema primedbi na novi pravilnik.
Ona je dodala da je javni komentar predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Vlada i prosvetne institucije razmisle još jednom "o odluci da roditelji ocenjuju nastavnike" signal za Ministarstvo prosvete da pažljivo prati situaciju.
Upitana šta se dešava sa Radnom grupom Vlade Srbije za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar", ministarka je kazala da je prva sednica tog tela zakazana za 20. mart.
 
Ona je rekla da su roditelji ubijene dece dali predloge ko treba da bude u radnoj grupi i da su sve njihove ideje prihvaćene.
  • pajo patak

    14.03.2024 18:46
    a sve je počelo
    od dačo care ne daj pare......
  • Sinisa

    14.03.2024 13:24
    Prosvetari, delite četvorke i petice i nijedan roditelj neće imati primedbu na vaš rad.
  • Spremacica

    14.03.2024 12:32
    Spremacica
    E sada da vidim ko ce od prosvetara da insistira na privatnim casovima i namestenim ekskurzijama?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija