Aida Ćorović dobila poziv da 60 dana ide u zatvor zbog gađanja murala Ratku Mladiću

Aktivistkinji Aidi Ćorović stigao je poziv da se u roku od osam dana javi na izdržavanje zatvorske kazne pošto nije platila novčanu kaznu zbog gađanja murala Ratku Mladiću u Beogradu.
Aida Ćorović dobila poziv da 60 dana ide u zatvor zbog gađanja murala Ratku Mladiću
Foto: Medija centar Beograd
Prema rešenju, ona bi trebalo da bude maksimalno 60 dana u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli.
 
Pošto je Aida Ćorović kažnjena sa 100.000 dinara, a jedan zatvorski dan vredi hiljadu dinara, ona će ostatak od 40.000 dinara morati da isplati ili će joj biti zaplenjena imovina.
Ona je ocenila da je rešenje aktivirano upravo sada, iako je presuda doneta u novembru prošle godine, zbog njenog nedavnog učešća na festivalu "Rebedu" u Dubrovniku.
 
"Čak i da imam 100.000 dinara, neću da platim kaznu jer smo Jelena Jaćimović i ja, tog dana kada sam gađala mural, branile zakone ove zemlje", rekla je Aida Ćorović.
Aida Ćorović rekla je da se mnogo njenih prijatelja ponudilo da plati kaznu umesto nje, te da ona to ne može to da spreči, ali ona kaznu ne želi da plati.
 
Prema njenim rečima, presudom je vlast u Srbiji pokazala da štiti ratne zločince.
 
"Aktiviranje presude je lična osveta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji nema pametnija posla nego da ogovara i preti ljudima, čime je pokazao da je na nivou svesti mahale", rekla je Aida Ćorović.
  • pawlle

    19.03.2024 19:44
    a jovanjica nista,naplatna rampa nista,sava mala nista,plagijati nista gazenje na pesackom nista ...........................ne moz se svega ni setiti
  • Mister No

    19.03.2024 16:08
    Pa da
    Ide i sirotinja kad ne plati i kad joj izvrsitelji dodju ,pa nikoga nije briga za tu sirotinju!
  • Lanmi

    19.03.2024 15:40
    Da sam znao
    Da sam znao za akciju i sam bih dao 'iljadu dinara. Ne kažem da se uvek slažem sa njom, ali kad pogledam šta joj govore ovi idioti na komentarima - jako bih branio njeno pravo da izražava svoje mišljenje i smatram da je dosta veći patriota od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.