Požar na glavnom strujomeru i eksplozija šest bojlera u šest stanova u zgradi u Čačku

U stambenoj zgradi u Čačku došlo je do požara na glavnom strujomeru i eksplozije šest bojlera u šest stanova, u kojoj nije bilo povređenih lica, ali je pričinjena velika materijalna šteta.
Požar na glavnom strujomeru i eksplozija šest bojlera u šest stanova u zgradi u Čačku
Foto: 021.rs
Tri osobe su zbog gutanja dima primile terapiju u čačanskoj bolnici, posle čega su puštene kući.
U Elektrodistribuciji u Čačku navode da je do požara i eksplozije više bojlera u stambenoj zgradi došlo zbog vode koja je iz jednog stana curila niz zidove i došla do elektrokablova, posle čega je došlo do kvara u glavnoj elektromreži, odnosno glavnom strujomeru u zgradi.
Vatrogasci su brzo lokalizovali požar koji je zahvatio strujomere u prizemlju.
 
Zbog pucanja bojlera više stanova je pod vodom, zbog čega stanari još uvek ne mogu u njih da se vrate.
  • Imre

    17.03.2024 11:35
    Sam svoj majstor
    Nisam strucan ali predpostavljam,sigurnonosni ventili su se ukljucili,ali njihov protok vode je mali,grejanoj vodi se podizala temperatura i stvarala para koja je uticala na pucanje bojlera.
  • Mile

    15.03.2024 09:57
    Stručnjaci
    Ne razumem kjude koji poput AV "sve znaju" i komentarišu, u smislu "uzemljenje", itd. Prvi komentar je na mestu,grejači su "dobili 380V'! Pošto je u pitanju 6 bojlera,najverovatnije nisu svi imali neispravne termostate i sigurnosne ventile! Pre će biti, da je zbog nečega)nekoga? u delu zgrade došlo do prekida glavnnog nultog voda "0", i grejači u svih 6 bojlera automatski "dobili" 380V! Nakon toga voda se u veoma kratkom vremenskom intervalu pregrejala jer se i nakon pregorevanja grejača, voda grejala poput tkz. "kafe kuvala" i sigurnosni termostati i ventili nisu za tako kratko vreme mogli idreagovati, kao u normalnim uslovima rada! Zašto je do toga došlo, treba ustanoviti ima mnogo XY faktora!
  • Franc

    15.03.2024 09:35
    Dunsteri
    Ko vama dade nagradu, u zgradi nema glavnog szrujomera, diletanti, ima strujomera po stanu i table sa glavnim osiguračima za svski stan. To je napravilo spojeve i odvod faze preko provodnika nule ili uzemljenja i dalo duplo veći napon, eto ti havarije, više uključenih bojlera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.