Tužilaštvo: Odbačena prijava SSP protiv direktora 'Beogradske arene' zbog fantomskih glasača

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je saopštilo da je odbacilo krivičnu prijavu Stranke slobode i pravde (SSP) protiv direktora "Beogradske arene" Gorana Grbovića u vezi s izborima 17. decembra.
Tužilaštvo: Odbačena prijava SSP protiv direktora 'Beogradske arene' zbog fantomskih glasača
Foto: 021.rs
VJT navodi da je Grbović bio prijavljen zbog zloupotrebe službenog položaja i da je prijava odbačana "jer nema osnova sumnje da je učinjeno bilo koje krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, pa tako ni za prijavljeno krivično delo".
 
"Tužilaštvo nalazi da navodi krivične prijave nisu potkrepljeni nikakvim dokazima – dokazi nisu prikupljeni ni 17. decembra 2023, niti kasnije, a nisu dostavljeni ni uz krivičnu prijavu", piše u saopštenju na sajtu VJT.
 
 
Navedeno je da zato ne postoje osnovi sumnje da je Grbović, kako to tvrdi podnosilac krivične prijave, omogućio okupljanje lica koja nisu stanovnici Beograda u "Beogradskoj areni", u svrhu nezakonitog glasanja na izborima 17. decembra 2023.
 
"U odsustvu bilo kakvih konkretnih dokaza nije moguće ni koncipiranje smislenog zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja, zbog čega je krivična prijava odbačena", dodaje se.
Ukazano je "da se radnje koje se u prijavi pripisuju Grboviću, navode paušalno, bez bilo kakvih dokaza kojima bi se potkrepile tvrdnje iz prijave, već se samo navodi da je činjenice iz prijave video veliki broj građana, da su dokazi objavljeni na društvenim mrežama i medijima i tome slično".
 
"Uz krivičnu prijavu nije dostavljen nijedan dokaz da je 'Beogradska arena' zaista bila mesto gde su se sakupljala i odakle su se ka biralištima prevozila lica koja su dolazila sa područja izvan teritorije Srbije, a za koja podnosilac prijave tvrdi da su glasala na teritoriji grada Beograda", navodi VJT.
 
Pored toga, kako je ukazano u saopštenju, "nije utvrđen identitet nijednog takvog lica".
  • Slucaj

    16.03.2024 08:22
    Nece se ni jedni ni drugi previse zaloziti da se bilo sta resi.
  • Fuj49

    16.03.2024 06:32
    Bezobrazluk u beskraj
    Tigar sve više liči na ekspres lonac bez sigurnosnog ventila.
  • Zovem se Stevo

    15.03.2024 19:00
    INAČE
    Čak su i Turci bolji od naprednjaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija