Prikupljen novac da se plati kazna aktivistkinje Aide Ćorović, kako ne bi morala u zatvor

Udruženje Krokodil saopštilo je da je donacijama prikupljeno dovoljno novca kako bi pokušali da spreče odlazak Aide Ćorović u zatvor.
Novac će biti uplaćeni na račun Prekršajnog suda kako ova aktivistkinja ne bi otišla na dvomesečno služenje zatvorske kazne.
 
Ćorović je u četvrtak dobila poziv na služenje dvomesečne kazne zatvora, jer je odbila da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara za remećenje javnog reda i mira, kada je u novembru 2021. godine jajima gađala mural Ratka Mladića u Beogradu.
Akciju prikupljanja novca pokrenuli su udruženje Krokodil i Feministička antifašistička mreža.
 
Donacijama građana, od nedelje u 18.30 do danas, prikupljeno je 340.267 dinara.
Udruženje Krokodil je izrazilo nadu da će rešenje po kojem se obustavlja odlazak u zatvor biti izdato u što kraćem roku nakon uplate prikupljenog novca.
 
Aida Ćorović ima rok da se do petka 22. marta javi u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Padinska skela, a najavila je da će tamo otići tog dana u 10 sati.
 
Udruženje Krokodil je predložilo da preostala suma, nakon uplate Prekršajnom sudu, bude usmerena na novopokrenuti "Slapp back" fond za pomoć aktivistima koji su u sličnim postupcima kao Aida Ćorović i pozvalo one koji su uplatili donacije da im jave da li se slažu sa tim.
  • Nik

    21.03.2024 19:52
    Sad vidimo da su joj možda i spasili život. Ka zna da li bi dočekala da posle 2 meseca izađe!
  • Voldi

    19.03.2024 08:40
    Aktiviste u zatvor, teroriste na Zlatibor.
  • Aleksej

    19.03.2024 06:56
    Hm...
    Naravno, nikad nisam ni mislio da ce da ide u zatvor kao obicni ljudi. Ovo je samo bila farsa za skretanje paznje. Sto se kaze, gluma za Oskara ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.