Danas nova runda pregovora Beograda i Prištine, teme - ZSO i zabrana dinara

Nova runda pregovora Beograda i Prištine održaće se danas u Briselu.
 Danas nova runda pregovora Beograda i Prištine, teme - ZSO i zabrana dinara
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Petković je rekao da će se razgovarati na tehničkom nivou o svim pitanjima, uključujući Zajednicu srpskih opština i ukidanje dinara.
"Tema je svakako ZSO, kao prva i osnovna tema, ali i druga važna pitanja za deeskalaciju, a u okviru njih pre svega pitanje dinara i zabrana Srbima da primaju plate, penzije na KiM, i svega što dovodi do humanitarne katastrofe", rekao je Petković.
 
Prethodna runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu održana je krajem februara. 
  • Temerinac

    19.03.2024 11:07
    Umesto da prekine pregovore , zbog jednostranog ukidanja dinara, danas ovo ? Kome nije bilo jasno da je Vučić umešan u ukidanje dinara, danas je jasno ! Ovim sastankom Vučić daje legitimitet Kurtiju za ukidanje dinara, i legitimitet EU kao posredniku i pored toga što nisu sprečili Kurtija u jednostranom potezu. A ona Vučićeva priča da ukidanje dinara znači prekid pregovora i da se sve vraća u UN je šarena laža. Vreme je da AV-a oteramo, i da odbranimo Kosovo ! Početi od Beogradskih i Novosadskih izbora !
  • Lošmi

    19.03.2024 07:36
    Ukinuto
    Kakve ZSO, pa to je AV davno ukinuo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija