Grenel: Lokacija uništenog Generalštaba biće pretvorena u višenamenski projekat svetske klase

Bivši američki diplomata Ričard Grenel izjavio je da je uništavanje Generalštaba 1999. godine predstavljalo značajan kulturni i arhitektonski gubitak za Grad Beograd.
Grenel je rekao da su svi koji su uključeni u projekat rekostrukcije neverovatno osetljivi na istoriju ovog objekta.
 
"Čast nam je da budemo partneri sa Srbima kako bismo ovu lokaciju pretvorili u višenamenski projekat svetske klase, čije bi središte bio Memorijal, kao mesto sećanja na njegovu istoriju", rekao je nekadašnji specijalni izaslanik tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa, za današnji list Politika na pitanje o planu Džareda Kušnera da "revitalizuje" zgradu Geralštaba.
On je istakao da je "uzbuđen zbog iščekivanja da vidi ideje koje će izneti srpski stručjnaci, kako bi na ovoj lokaciji bila odata počast originalom arhitekti, građevinama, emocijama i patriotizmu".
 
"Ideja Mosta prijateljstva je emotivni deo dizajna koji ističe originalne zgrade i predstavlja podsetnik na viziju arhtekte Nikole Dobrovića", rekao je Grenel.
Kako su prethodno objavili mediji, firma Džareda Kušnera, Trampovog zeta, planira da lokaciju na kojoj je zgrada Generalštaba pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova.
 
"Zadovoljstvo mi je da podelim nekoliko slika o planu za razvoj projekata koje smo razvili za albansku obalu i centar grada Beograda", napisao je Kušner na mreži Iks (X) i tom prilikom objavio nekoliko fotografija arhitektonskih rešenja budućih kompleksa nekretnina u Beogradu, kao i na morskoj obali u Albaniji.
  • Gloria

    19.03.2024 14:16
    Ovo je vaše remek delo koje ste napravili od našeg Generalštaba!!!!! Dobro pogledajte šta ste nam napravili za vreme NATO bombardovanja i vašeg Milosrdnog andjela!!!! I ko može još da vam pokloni kao privatnu prćiju zemljište na najatraktivnijoj lokaciji u Beigradu koje je u vlasništvu srBskog naroda???!!!
  • AntiZaNe

    19.03.2024 13:52
    Ma napravite. Na jednom neka se vrti Trampova, a na drugom Oskarova glava. Pozlaćene.
  • Bora

    19.03.2024 13:22
    Neće da može
    Pa mislili su oni i da će im Rio Tinto proći al ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.