Nemački funkcioner: Srbija na čelu sa Vučićem nema šanse da postane deo Evropske unije

Predsednik Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove Mihael Rot izjavio je danas da Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nema šanse da postane članica Evropske unije.
Rot je na društvenoj mreži Iks (X) objavio deo Vučićevog govora na komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja Dana sećanja na dešavanja 17. mart 2004. godine na Kosovu, u kome je, obraćajući se Zapadu, rekao "ako hoćete njih i njima da pomažete (Prištini), nećete imati nas".
"Predsednik Vučić je nešto pogrešno razumeo. Perspektiva pristupanja EU se ne odnosi samo na Srbiju, već i na sve države Zapadnog Balkana, uključujući Kosovo. Ne postoji nešto poput 'Ili Srbija ili Kosovo'. Ali Vučić je u pravu, sa njim na čelu nema šanse da Srbija uđe u EU", napisao je Rot.
Predsednik Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove i predsednik Srbije su i ranije je imali razmene kritika, putem medija.
 
Rot je kritikovao autoritarnu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ga je prethodno nazvao srbomrzcem, osvrnuvši se na raspravu koju je na tviteru započeo odgovor premijerke Ane Brnabić na Rotovu ocenu da izbori u Srbiji nisu bili ni fer, ni slobodni.
  • BilojeibezAV

    23.03.2024 10:32
    Zašto
    nije imala šance ni kad je bio Djindjić. Srbija nema šanse jer je Srbija.
  • JKP minusar

    23.03.2024 10:30
    Nismo mi sposobni da podnesemo teret slobode i pravne države. Mi smo za despotski režim, jer smo slugeranjski kulturni obrazac, zato se rado, na primer, Rusima i Turcima uvlačimo.
  • Vladan

    23.03.2024 07:58
    @BRIKS, nasa kuca!

    Jedino što ovo nije "srpska država", a vi što šetate okolo s pasošima tih "od Srba etnički očišćenih država" ovde u Vojvodini svi zajedno imate jedno 10%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.