Stefanović: Vučić čestitkom Putinu udaljava Srbiju od EU

Čestitkom na izbornoj pobedi Vladimiru Putinu predsednik Srbije Aleksandar Vučić šalje poruku da mu ne smeta što su izbori u Rusiji organizovani u senci mrtvog Alekseja Navaljnog i rata u Ukrajini.
Stefanović: Vučić čestitkom Putinu udaljava Srbiju od EU
Foto: 021.rs
Tako je prokomentarisao potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i dodao da to pokazuje i da su za njega prihvatljivi progon i hapšenja političkih protivnika i novinara.
 
"Potpuno je jasno da je ova Vučićeva čestitka zapravo vraćanje duga Putinu koji je, jedini uz Orbana i Erdogana, čestitao pobedu njegovog SNS na decembarskim izborima za koje su domaći i strani posmatrači, ceo Evropski parlament, opozicija i civilni sektor dokazali da su proizvod izborne prevare", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.
Naglasio je da i na taj način Vučić Srbiju udaljava od evropske budućnosti koja je jedina garancija normalnog života i pokazuje da su njegovi izaslanici, poput Vladimira Đukanovića, u Rusiji boravili "sa idejom da nauče kako može da se dodatno obesmisli izborni proces".
"Oni koji sanjaju gulage ne mogu da obezbede dobar život za svoj narod", poručio je Stefanović.
 
Zaključio je da je borba za fer i poštene izbore ne samo pravo nego i obaveza svakog čoveka koji veruje da zaslužuje da samostalno odlučuje o svojoj sudbini i budućnosti. 
  • Slavko

    20.03.2024 13:27
    Putin
    Pa valda je normalno čestitati državniku na pobedi. Imamo decenijama dobre odnose sa Rusijom (SSSR-om). Mani se Đilasa Borko nego pitaj strica Mirka da li u redu čestitati. Bio je i konzul i ambasador dugo godina pa zna protokol.
  • Separatizam 35

    20.03.2024 12:27
    Nikako nije dobro u Srbiji mahati mnogo izjavama o EU, a protiv Putina ako želiš da dobiješ izbore. A posebno to će biti nemoguće ako u Poglavlje 35 uđe da je uslov za članstvo u EU priznanje nezavisnosti Kosova.
    Borko nebi trebao mnogo ovakvih izjava da daje ako želi da otera Vučića i SNS sa vlasti. U stvari ovo je dokaz da opozicija obavezno mora da formira 2-gu kolonu pred izbore u Beogradu i Novom Sadu, i da to bude kolona desnog-centra recimo (DSS-Poks-NS-DJB-Dveri) koji žele promene vlasti i koji će da sa druge strane napada Vučića i SNS i tako ih oterati.
  • кс

    20.03.2024 11:52
    hah
    cestitka je bacanje prasine patriotama, za izdaju kosova.nista drugo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.