Konstituisana Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u Ribnikaru, evo čime će se baviti

Radna grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je danas konstituisana, saopštila je Vlada Srbije.
Konstituisana Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u Ribnikaru, evo čime će se baviti
Foto: 021.rs
 saopštenju piše da su članovi Radne grupe danas održali konstitutivnu sednicu kojom je predsedavao pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić, koji je i predsednik tog tela.
 
Na sastanku u ministarstvu prosvete, za zamenika predsednika Radne grupe izabran je advokat iz Beograda, Ognjen Božović, a diskutovano je i o Poslovniku o radu, koji će biti usvojen do petka i kojim će biti definisane aktivnosti koje će se sprovoditi, dodaje se.
Istaknuto je da je zadatak Radne grupe da usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra, prenela je vlada Srbije.
 
Njen zadatak je "i da u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu prethodnih konsultacija i dobijenih informacija, predloži konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra i osmišljavanja komemoracija i programskih sadržaja".
Sastanku su prisustvovali i članovi multidisciplinarnog tima, inače stučnjaci iz različitih oblasti, a koji će, kako je navedeno, "sprovesti opsežne konsultacije s ciljem pripreme preporuka i predloga konkretnih mera radi uspostavljanja Memorijalnog centra, formulisanja uslova međunarodnog idejnog arhitetonskog konkursa za Memorijalni centar i izbor najboljeg rešenja".
 
Na sastanku je razgovarano o preduzetim i planiranim aktivnostima, kao i o predlozima za osmišljavanje komemoracije i programskih sadržaja za obeležavanje godišnjice pomena.
 
Takođe, Radna grupa je u obavezi da ove preporuke i mere implementira i sprovede kroz svoje resore, kao i da iste predloži vladi Srbije na usvajanje, dodaje se.
 
Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, grada Beograda i gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i dva predstavnika porodica ubijenih.
Kako je saopšteno, članovi su i predstavnici ogranizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva i Instituta za pedagoška istraživanja.
 
Maloletni učenik te škole je 3. maja prošle godine, hicima iz pištolja ubio desetoro đaka i školskog domara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.