Ćulibrk o Generalštabu: Zar mislite da će ga Kušner dobiti za džabe i da se neće nikome "zahvaliti"

Urednik ekonomije u nedeljniku "Radar" Milan Ćulibrk kaže da je odluka o sudbini Generalštaba političko pitanje, ali navodi i da tu ima i ekonomske priče.
Ćulibrk o Generalštabu: Zar mislite da će ga Kušner dobiti za džabe i da se neće nikome "zahvaliti"
Foto: Medija centar Beograd
Govoreći za N1 o nameri da se zgrada Generalštaba pokloni Džaredu Kušneru, Ćulibrk pita da li zaista mislimo da će ga Kušner dobiti za džabe, "a da se nikome za to neće zahvaliti".
 
Javnost je saznala da vlast planira da kompleks Generalštaba u Kneza Miloša, čije zgrade su oštećene u NATO bombardovanju 1999. godine, preda Džaredu Kušneru, kako bi se na tom mestu gradili luksuzni stanovi i hoteli. 
Ćulibrk je u emisiji "Studio lajv" to uporedio s projektom Beograda na vodi i dodao da će to biti "Beograd pored vode".
 
Ističe da je Srbija od Beograda na vodi za sve ove godine dobila deo dobiti u vrednosti "u najboljem slučaju dva stana u Beogradu na vodi".
"Da li je to realna naknada za destine hekatara građevinskog zemljišta koje je najskuplje zemljište na Balkanu? Neko je zaslužio zatvorsku kaznu jer je neko naštetio zemlji. Država je prodajom placeva mogla da prihoduje milijarde, pa da posle uslovljava kako da se gradi. Šta je dobila, par miliona evra? Neko je odgovoran za to, a nije u pitanju samo neznanje. Istraga bi pokazala da neko ima mnogo veće koristi od dividende", kazao je Ćulibrk.
 
Osvrnuo se i na izjavu Ivice Dačića u parlamentu, koji je rekao da je bivša vlast u kojoj je i sam bio, prodala zgradu Maršalata oštećenu u NATO bombarodvanju, na čijem mestu je napravljena američka ambasada. Sagovornik N1 ističe bitnu razliku, da je "bivša vlast prodala, a nije poklonila".
 
"Nije dala džabe Trampovom zetu u direktnom dogovoru u kojem je posredovao (Ričard) Grenel sa kojim su u jeku pandemije lumpovali Brnabić i Vučić na splavovima", kazao je on.
 
Potvrđuje da je odluka o sudbini Generalštaba političko pitanje, ali navodi i da tu ima i ekonomske priče, to jest "biće novca za pojedince".
 
"Stvarno mislite da će se dati Kušneru besplatno i da se on neće nikome zahvaliti", upitao je Ćulibrk.
Podsetimo, mediji su prethodnih dana objavili da firma Džareda Kušnera, Trampovog zeta, planira da lokaciju na kojoj je bombardovana zgrada Generalštaba u Beogradu pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova. Investicija je, kako se navodi, vredna 500 miliona dolara, a država Srbija bi, prema predlogu ugovora, trebalo da dobije 22 odsto profita.
 
Ministar građevinarstva Srbije Goran Vesić rekao je on još uvek nije ništa potpisao.
 
Naveo je da postoji ovlašćenje da on potpiše ugovor sa investitorom koji bude zainteresovan da ulaže u kompleks na kojem je Generalštab, ali da taj ugovor mora da bude plod pregovora.
  • Rover

    23.03.2024 08:31
    Botovi su baš aktivni, da se doda jos 50gr parizera na dnevnom nivou.
  • Petar

    22.03.2024 09:10
    lepota poroka
    pozornik Vesić "glavni pregovarač"..!?!?!
  • Zeze

    22.03.2024 08:52
    Amerika glupava
    Nisu nas morali bombardovati nasi se predaju cim dobiju lovu to je taj srpski patriotizam nego gde je onaj milosevic radio u kojim bankama ceo gradanski rat je dogovoren a sad kome je dobro samo lopuzama ulazimo u jako losu fazu sve dolazi na naplatu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija