Kompanija Aseko: Od neistinitih i zlonamernih optužbi branićemo se pravnim sredstvima

Kompanija Aseko danas je saopštila da je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Skupštini Srbije iznela neistinite i zlonamerne optužbe o toj kompaniji.
Kompanija Aseko: Od neistinitih i zlonamernih optužbi branićemo se pravnim sredstvima
Foto: 021.rs
Dodali su da će se štititi pravnim sredstvima.
 
"Još jednom javno i najoštrije osuđujemo maliciozne i politički motivisane napade na našu kompaniju", navodi se u saopštenju Aseka.
Istaknuto je da su poslovni odnosi na svakom od tržišta na kojima posluje ta kompanija u potpunosti transparentni i temelje se isključivo na profesionalnosti i poštovanju zakonskih normi.
 
Podseća se da je ASEE Grupacija, u čijem je vlasništvu kompanija ASEE u Srbiji, deo ASSECO Grupe koja posluje u više od 55 zemalja sa više od 27.000 zaposlenih, čije su članice izlistane na Varšavskoj berzi, berzi u Tel Avivu i američkoj NASDAQ Global Markets.
"Svako spominjanje kompanije Aseko u političkom kontekstu nanosi nesagledivu štetu ugledu kompanije na regionalnom nivou, kao i da ćemo zbog toga biti prinuđeni da reputaciju i poslovanje kompanije zaštitimo koristeći raspoloživa pravna sredstva", navodi se u kompanijskom saopštenju.
 
Marinike Tepić rekla je juče na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o predlogu da Ana Brnabić bude predsednica parlamenta da je njen mandat kao premijerke Srbije obeležila afera "Aseko" i dodala da će svi koji su učestvovali u "krađi i lopovluku građana Srbije" odgovarati i vratiti novac koji im ne pripada.
 
"Njen brat je bio jedan od direktora kompanije Aseko, koja je zgrtala milione i milijarde od kada je ona postala predsednica Vlade, pa se to umnožavalo, i ne samo iz ministarstava nego i iz javnih preduzeća, ali naročito iz ministarstava čiji je ona starešina", rekla je Tepić.
  • Ljubomir Markov

    22.03.2024 06:27
    Koga Aseco farba? Odite na ebrd.com upisite Tenders pa Serbia. Nacicete preko 300 tendera i projekata samo u Srbiji koje financira EU. Od toga vidjecete, da u 90% slucajeva poslove dobijaju iskljucivo samo Njemacke firme. Sad upisite ime jedne od njih u Google i dodaje Corruption. Probajte sa svim imenima firmi ABB, Siemens, Aseco itd.
  • Neupućen

    22.03.2024 03:10
    Šta je istina
    jel moguce da je ona promenila 17 stranaka ili 7?Ili je to samo kleveta konkurencije????
  • Muti

    21.03.2024 18:36
    Za Igora i seku mu
    Lopovi belosvetski, treba vas sve najuriti sve sa vasom preCednicom skupcine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.