Vučić: Biće značajno veće kazne za nošenje hladnog oružja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će značajno biti povećane kazne za sve one koji budu uhvaćeni sa hladnim oružjem.
Vučić: Biće značajno veće kazne za nošenje hladnog oružja
Foto: 021.rs

"Postoji sve veći broj napada nožem i značajno ćemo povećati kazne za one koje uhvatimo sa hladnim oružjem bilo gde", naveo je Vučić.

Poručio je da je Beograd danas u prvih 10 odsto gradova u svetu po bezbednosti.

"Idemo u narodnu skupštinu sa tim predlogom. Hoćemo da Beograd bude jedan od tri najsigurnija grada", rekao je Vučić.

  • Pera kasapin

    25.03.2024 16:24
    Promašio temu ?
    Kazne mogu da se pooštre ili ublaže za ono što je zakonom regulisano ili zabranjeno. Koliko znam, nošenje hladnog oružja nikad nije bilo zakonom definisano. Ni peroreza, ni tkz. skakavaca, a ni mesarskih.
  • BGD 011

    23.03.2024 15:33
    I Vucic poceo da brljavi
    A ja da pitam ovog cuvenog exsperta za sve i svasta, da li je palica hladno oruzje? Pretpostavljam da, ako je drvena, onda nije, a ako je metalna, onda jeste! Cigla, kamen, kocka (posebno Vesiceve), motka, olovka, kasika (posebno zardjale, Seseljeve), nisu opasno hladno oruzje!
  • Ilijenadin

    23.03.2024 14:58
    "Mozak kao hladno oružje"
    Delimično grešite. Tiganj, pegla ili oklagija nikako ne mogu imati status hladnog oružja - oni su to što jesu. Ali, ako tiganj, peglu, čekić ili oklagiju upotrebite protivu nekoga pri kakvom napadu, onda ćete odgovarati za napad, uz upotrebu opasne stvari i niko vas neće teretiti za upotrebu hladnog oružja jer, čekić ostaje čekić (alat), ali je podoban da se drugi telesno povredi. Zakon o oružju i municiji očigledno niste ni čitali, to što ste naveli, tamo nigde ne piše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.