Kupac Hotela "Jugoslavija" mesec dana pod lupom Poreske uprave

Registrovano za izgradnju hidrotehničkih objekata, preduzeće Milenijum tim sa svojih 14 ćerki firmi bavi se najrazličitijim delatnostima - od bolničkih do građevinskih.
Od petka se može pohvaliti i hotelom "Jugoslavija", a među poznatijim "poslovima" su im i takozvane SLAPP tužbe protiv medija, piše N1.
 
Dan pošto je MV Investment postao novi vlasnik hotela "Jugoslavija", kao jedini učesnik u javnom nadmetanju, Forbes Srbija je objavio da tu firmu već mesec dana kontrolišu poreski inspektori.
 
Navode da su u ovom trenutku u toku dva nadzora u kompaniji MV investment, koja je inicirala centrala Poreske uprave. Prema dostupnim podacima, prvi je pokrenut 21. februara, a drugi 29. februara.
 
Reč je o poreskoj kontroli, a prema zakonskoj proceduri, Agenciji za privredne registre naloženo je da ne prima zahteve koji se odnose na statusne promene u ovoj kompaniji dok se kontrola ne okonča, piše Forbes Srbija.
Njenog vlasnika, poznati Milenijum tim, ista redakcija je, svojevremeno, okarakterisala kao "novu poslovnu elitu".
 
"Njihovi finansijski rezultati su dobri, tu nema šta da se kaže. Da li oni to duguju poslovima sa državom? Da, zato što su to njihovi dominantni poslovi, to se vrlo jasno vidi", kaže Ivan Radak, urednik Forbes Srbija.
Među njima, najznačajniji su Beograd na vodi, Metro, EXPO 2027 i Nacionalni stadion. Milenijum tim uradio je više od 2.500 kilometara gasovodne mreže u Srbiji, stanove za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju, vlasnik je i Vranjske banje. Na veze sa vlastima, odnosno Srpskom naprednom strankom, ukazao je KRIK.
 
"Otkrili smo tada da je Predrag Mali koristio automobil i stan koji mu je direktno poklonila, odnosno dala na korišćenje, firma Milenijum tim. Korupciju je jako teško uhvatiti u tako čvrstom dokazu, a ovo je bio jedan od glavnih znakova da ti poslovi ne dolaze samo zato što je Milenijum tim velika firma i dobro obavlja poslove, već i da očito postoje neke prijateljske veze", kaže Jelena Radivojević iz KRIK-a.
 
Kompanija je poznata i po SLAPP tužbama protiv medija.
 
"Te tužbe se razlikuju od klasičnih tužbi koje dobijaju mediji, jer one ne tvrde ni u jednom trenutku da je bilo šta što je izneto neistina, već se bave nekim drugim stvarima - gde novinari rade, kako rade, kakvo je uređenje u mediju. To su očito pritisci na novinare i medije, pokušaji zastrašivanja, pokušaji da se o njima više ne piše", kaže Radivojević za N1.
 
Milenijum tim posluje više od dve decenije i u okviru njega još 14 zavisnih društava, među njima i  instituti Jaroslav Černi i Goša, nekada u državnom vlasništvu.
 
Prema poslednjim dostupnim podacima, u 2022. godini, na nivou cele grupe, ostvario je prihod od 177 miliona evra.
  • iguman

    24.03.2024 07:39
    Komisijo, počni da se iizvinjavas kupcu da ne bude posle nisam znao.
    Narod zna i pamti.
  • CISTA

    23.03.2024 21:32
    Aj nemoj da se aalimo i ove zvake za narod kada svi znamo ko drzi milenijum,kako je povezan sa SNSom,ko je jos jedan od kumara i tako dalje i tako blize. Cuj poreska ga ceslja a on se smeska sa Mauricijusa i dobija sve drzavne tendere jer je drzavni covek. Sta kaze BIA na ovo,ako smeju ista da kazu jer ih drze stranci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.