Vesić: Nećemo besplatno dati Generalštab, sad su se setili da je to navodno neki simbol

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je da Vlada Srbije nije potpisala "nikakav ugovor" o, kako je rekao, revitalizaciji kompleksa Generalštaba, delimično porušenog tokom NATO agresije.
Vesić: Nećemo besplatno dati Generalštab, sad su se setili da je to navodno neki simbol
Foto: 021.rs
Vesić je odbacio kao laži navode pojedinih opozicionih političara da će Vlada Srbije besplatno dati taj kompleks američkoj kompaniji na čijem je čelu zet nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, Džared Kušner.
 
"Vlada Srbije je odlučna da narednih 25 godina ne stoje ruševine i da revitalizujemo taj kompleks. Nismo potpisali nikakav ugovor, vode se pregovori sa nekoliko kompanija, a ako i kada bude dogovorena saradnja, obavestićemo javnost i taj sporazum će biti javan. Ono što mogu da garantujem je da neće ostati ruševina", rekao je Vesić za televiziju Pink.
Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će i u slučaju da postigne dogovor o tom kompleksu "insistirati" da se na tom prostoru napravi memorijalni kompleks.
 
"Njega će uređivati Vlada Srbije i postojaće podsećanje na ono što se dogodilo", kazao je Vesić.
On je kazao da taj objekat "nikad nije bio Generalštab" i ocenio da u Beogradu postoje drugi simboli NATO agresije poput brda Straževica u Rakovici, na koju su pale prve NATO bombe, ili zgrade Radiotelevizije Srbije u Aberdarevoj ulici u kojoj je 16 zaposlenih ubijeno.
 
"To je još jedna od podvala, to je bio Savezni sekretarijat za narodnu odbranu a kasnije Ministarstvo odbrane. To je bio spomenik koji je Tito hteo da podigne svojoj vojsci. Dvadeset i pet godina stoje ruševine, cveće nisu znali da polože, a sad su se setili da je to navodno neki simbol", kazao je Vesić.
 
Ocenio je da svaki novi projekat u Srbiji "sinhronizovano napada ista grupa medija, političara i navodnih stručnjaka".
 
"Ne treba praviti aferu tamo gde afere nema", dodao je Vesić.
  • Beo R.

    27.03.2024 08:00
    Korumpirani Vesic
    Prodajte sebe zs platu koju bez osnova primate i bedu gradjana Beograda koju ste ostavili Šapicu na dalje produbljivanje, nebrigu o ljudima, socijalno unistenje gradjana, agresiju i ubijanja na dnevnoj osnovi ns ulicama grada, besposlicu i nerad gradske vlasti na sanaciju ljudi bez plata i primanja, divljanje i bespravnu gradnju, kradju tudje imovine i unistenjr porodica beogradjana. Koliko je za Vas u tome dilu prodaje dela drzave u Beogradu i koliko cete bede jos napraviti svokim licnim neradom i svojom licnom nebrigom o ljudima bez prihoda, u besposlici, i unistenju porodica bedom?!
  • BGD 011

    25.03.2024 10:14
    Vesic beogradska stetocina
    Dvanaest godina ste na vlasti Vesicu preletacu, covece bez integriteta.I niste se setili da je zgrada Generalstaba spomenik. Sad nudis Strazevicu vuko-ebinu kao spomenik za koju polovina gradjana ni ne zna gde se nalazi. A sto se pogibije sesnaestoro radnika RTS-a tice, treba da vas je stid, pocev id vrha SNS-a i Vucica. Takodje, postavlja se pitanje zasto Vucic ni jednom nije prisustvovao godisnjem pomenu poginulima u RTS-u? Da li ga muci savest?!
  • True story

    25.03.2024 09:32
    Zoja
    25.03.2024 • 06:50
    Kao u Japanu
    Taj generalštab bi trebalo ostaviti kao onu kupolu u Hirošimi. Za podsećanje, djačke eksurzije i turiste. A najviše da nervira drugosrbijance.

    Ne nervira mene Generalstab vec me nervira Srbija! Prva, druga, treca... bilo koja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.