Kosovski ministar odbrane: Kosovo pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO-a

Ministar odbrane Kosova Ejup Maćedonci pozdravio je danas odluku Parlamentarne skupštine NATO-a da Kosovo dobije status pridruženog člana i ocenio da je to veliki korak za bezbednost Kosova i regiona.
Kosovski ministar odbrane: Kosovo pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO-a
Foto: Google maps
"Stalni komitet Parlamentarne skupštine NATO odlučio je danas da unapredi skupštinu Kosova od parlamentarnog posmatrača za pridruženog člana. Ovo je veliki korak napred za bezbednost i prosperitet Kosova i regiona", napisao je on na platformi Iks.
 
On je na 25. godišnjicu od početka NATO napada napisao da ova godišnjica predstavlja "novo poglavlje unapređenje statusa Kosova u severnoatlanskoj alijansi".
Ministar je naveo da je intervencija NATO-a od 24. marta 1999. godine bio jedini oblik koji je mogao da okonča etničko čišćenje Kosova, zaustavi ubijanje dece, žena, muškaraca i staraca, sistematsko nasilje, progone, paljenja i prisilno proterivanje stanovnika Kosova od strane vojnih i policijskih snaga bivše SRJ.
 
"Stoga je 24. mart usklađivanje ne samo sa narodom Kosova, već i slaganje sa pravom stranom ljudske istorije kao akcija podrške vrednostima zapadne civilizacije, mira, slobode i demokratije", rekao je Maćedonci.
Prema njegovim rečima, dok se danas NATO bombardovanja sećamo kao "najpravednije akcije ovog moćnog vojnog saveza, srpska država nastavlja da krivi NATO i opravdava Miloševićeve genocidne akcije".
 
"To mnogo govori o istom mentalitetu koji i dalje postoji među vladarima Srbije", dodao je on.
  • Sale

    25.03.2024 02:00
    Pa usijane radikalske glave sa kim ćemo da ratujemo? Svuda oko nas NATO? Još jedna Banjska i stižu tomahavci da doteraju Beograd na vodi, pa da i njega razrušenog posle poklonite Trampu!
  • E

    24.03.2024 22:57
    .
    Koliko je sad vec rezultat? Jel 20: 0 za nas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.