Vučić: Priština pod sankcijama, a dobila članstvo u Parlamentarnoj skupštini NATO

To što je Priština dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO i što bi uskoro mogla da postane članica Saveta Evrope, sve se to dešava dok je Priština pod sankcijama.
To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
"Sankcije u kojima im daju viznu liberalizaciju, pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO, to je stepenik više nego što su bili, članstvo u Savetu Evrope...teške su te sankcije", rekao je Vučić.
Evropska unija uvela je u junu prošle godine sankcije protiv Prištine zbog nepreduzimanja mera za smirivanje situacije na severu Kosova i Metohije.
 
Prema Vučićevoj oceni, to pokazuje "da su sve vreme radili zajedno, kao uigran tim", odnosno da su "samo glumili dobrog i lošeg policajca".
Govoreći o tome što je Priština dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO na 25. godišnjicu agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, on je ocenio da "oni vole to na ovakve datume".
 
"Zato su one naše bednike naterali da isporuče Miloševića na Vidovdan, zato su danas doneli odluku o Prištini kao pridruženom članu Parlamentarne skupštine NATO-a, zato će opet da izaberu neki poseban dan kada će da ih prime u Savet Evrope", naveo je Vučić.
  • Lustracija

    25.03.2024 08:42
    Kukaj
    Kukaj, samo kukaj. To je sve sto znas pored laganja, upropastavanja Srbije i masijanja, Oskare.
  • Paja

    25.03.2024 07:49
    Da li se zapitao kolika je tvoja krivica za to?Sta ti je trebala Banjska i ostale stvari koje si radio sa svojim satrapima.Tebi i tvojima je Kosovo bilo potrebno samo da se obogatite,da imas sa cim da istrgujes sa zapadom.Nista tebi nije sveto niti ikog volis.Nadam se da ces za sve to odgovarati ili na ovom ili na onom svetu.
  • Ssy

    25.03.2024 05:45
    Zabezeknut
    I njemu samom nije jasno kako je mogao da povuče toliko loših poteza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.