Niš uveo "bebi" parking mesta: Novcem od parkiranja biće nabavljana oprema za porodilište

U Nišu su , na trotoaru u blizini gradskog porodilišta, uvedena tri "bebi" parking mesta a novac od parkiranja na tim mestima biće uplaćivan za kupovinu opreme za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.
Niš uveo "bebi" parking mesta: Novcem od parkiranja biće nabavljana oprema za porodilište
Foto: 021.rs

Obeležavanju novih parking mesta prisustvovala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je rekla da je grad "odlučan da pomogne da porodilište bude opremljeno". 

"Sve donatore i naša preduzeća koja su društveno odgovorna preusmeravamo ka porodilištu kako bi mame koje dolaze ne samo iz Niša već iz svih pet okruga ovog dela Srbije bile tih dana dok su u porodilištu u što boljim uslovima", izjavila je Sotirovski.
 
U niškom porodilištu godišnje se rodi između 3.500 i 4.000 dece a po rečima Sotirovski, grad sa državom radi na tome da Niš dobije novo porodilište.
Parkiranje na "bebi" parking mestima biće naplaćivano po regularnoj ceni za zelenu zonu od 45 dinara po satu a po rečima Marijane Radosavljević iz gradske Službe za eksploataciju i kontrolu parkirališta dodatna "bebi" parking mesta uskoro će biti obeležena u Ulici vojvode Tankosića i "verovatno" u Prijezdinoj ulici".
 
"Preduzeće Parking servis uvešće uskoro 'bebi parking karte' za roditelje dece rođene u ovoj godini. Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja. Jedna karta će se odnositi na jedan sat parkiranja", rekla je Radosavljević. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.