SNS o kritikama opozicije o Hotelu Jugoslavija: Prikupljanje političkih poena

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas stavove dela opozicije o prodaji i planu za Hotel "Jugoslavija".
SNS o kritikama opozicije o Hotelu Jugoslavija: Prikupljanje političkih poena
Foto: Pixabay
Ocenili su ih kao prikupljanje političkih poena "na najbanalniji način".
 
Zemunski odbor Stanke slobode i pravde pozvao je u ponedeljak građane da potpišu peticiju protiv izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa s dve kule visoke 155 metara, pored Hotela "Jugoslavija" pošto bi te građevine "potpuno zaklonile pogled na Dunav".
Zeleno-levi front je takođe u ponedeljak saopštio da će se "svim insticionalnim" i vaninstitucionalnim sredstvima" boriti za očuvanje prostora oko tog hotela i samog hotela, "kao posebnog istorijsko-kulturnog nasleđa epohe od velike važnosti za Beograđane.
 
SNS navodi da je taj hotel još 2001. otišao u stečaj, a zatim je 2006, kada su vlast činili Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije, "u još jednoj u nizu propalih privatizacija" prodat i privatizovan.
SNS dodaje da je sadašnja gradska vlast "Beograd spustila na reke, a obale dala građanima" uređenjem šetališta, izgradnjom parkova, uklanjanjem nelegalnih splavova, uvođenjem reda i ocenila da je "sramotno da o obalama pričaju oni koji decenijama nisu bili u stanju da uklone šine, kontejnere, havarisane vagone, napuštene brodove, već su od tih problema okretali glavu".
 
Hotel "Jugoslaviju", kao deo imovine kompanije "Danube Riverside" u stečaju, 22. marta je na licitaciji kupio "Milenijum tim" po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara.
  • Zemlja čudesa

    26.03.2024 17:02
    Na Sekti se zahvaljujući korupciji i aferama može za par dana prikupiti dovoljno poena da se prođe igrica... Helikopter, Hercegovačka, Krušik, respiratori, BgdH2O, spomenik kod upokojene ž. stanice, preslagivanje kocki, preseljavanje glasača, generalštab...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.