Drogu i oružje prodavali u Srbiji i Danskoj, pa novac ulagali u nekretnine

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije saopštilo je danas da su na teritoriji Srbije uhapšene tri osobe.
Drogu i oružje prodavali u Srbiji i Danskoj, pa novac ulagali u nekretnine
Foto: 021.rs
Sumnja se da su zajedno sa još tri osobe, od 2015. godine u Srbiji i Danskoj bili deo kriminalne grupe koja je prodavala drogu i oružje, a novac potom ulagala u legalne nekretnine.
 
Uhapšeni su P.D, D.P. i A.S, dok su M.M. i M.M. ranije uhapšeni u Danskoj, a tužilaštvo navodi da se još uvek traga za N.D. koja je trenutno nedostupna nadležnim organima u Srbiji.
Oni se sumnjiče da su novac, koji je potekao iz prometa velike količine droge, kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Danske, slali autobusima danskog prevoznika "Top turist" u Srbiju.
 
U Srbiji su, prema navodima krivične prijave, osnovali privredno društvo "Fabula arte" u Beogradu, preko kojeg je novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Srbije.
Deo novca su, kako se sumnja, zadržali lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11,9 miliona danskih kruna (oko 1,6 miliona evra), kao i 618.384 evra sa znanjem da imovina potiče iz kriminalne delatnosti.
 
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilšatvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.
 
Svi se, kako se dodaje u saopštenju, terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i krivično delo pranje novca.
  • Zemlja čudesa

    26.03.2024 23:57
    Rešenje enigme
    Ako ste se nekada zapitali ko kupuje stanove od 2.500€/m2 ovo vam je deo objašnjenja. Ostali su uglavnom perači ukradenog budžetskog novca, verovatno svaki 10-15 kupac uzima stan za svoje pare.
  • Цане

    26.03.2024 19:55
    Цане
    А где да уложе? Ово годинама траје и сигурно нису дали део зараде и били су идеални за овакво хапшење.
  • Nemanja

    26.03.2024 19:54
    Pa tako se samo i kupuju nekretnine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.