Potraga za dvogodišnjom devojčicom: Pristup naselju blokiran, volonteri idu od zgrade do zgrade

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje, na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, Žandarmerija sa psima-tragačima...
Potraga za dvogodišnjom devojčicom: Pristup naselju blokiran, volonteri idu od zgrade do zgrade
Foto: 021.rs
U potrazi za devojčicom koriste se i helikopteri i dronovi sa termovizijskim kamerama, dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, navela je jutros Radio televizija Srbije (RTS).
 
Policija i volonteri idu od zgrade do zgrade ne bi li pronašli neki trag, koji će pomoći u potrazi za nestalom Dankom, javlja izveštač RTS.
Za nestalim detetom traga se više od 18 sati, a i dalje nema nikakvih informacija.
 
Potraga se intenzivira, a tokom noći je stiglo još oko 20 vozila sa žandarmerijom.
Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je ranije da je u pitanju prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. 
 
"Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je Milikić.
 
Nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne i ljude obučene za potragu.
 
Pristup Banjskom polju je blokiran, a na prilazu tom mestu postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila.
 
Takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koje su ranije imale probleme sa zakonom.
 
Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče oko 13.45 časova u borskom naselju Banjsko polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.
 
Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.
 
Ukoliko imate informacije, javite policiji na broj telefona 192.

Ostalo iz kategorije Info - Srbija