Aleksić: Pogubna Vučićeva politika dovela Kosovo do Saveta Evrope

Predsednik Narodnog pokret Srbije i poslanik Miroslav Aleksić je danas ocenio da je "pogubna Vučićeva politika dovela 'Kosovo' do Saveta Evrope".
Aleksić: Pogubna Vučićeva politika dovela Kosovo do Saveta Evrope
Foto: 021.rs
Dodao je da "preostaju" još Ujedinjene nacije, a na redu su "Srpska pravoslavna crkva i svetinje".
 
"Vučić nas već deset godina plaši teškim danima pred Srbijom, što je samo odraz njegove nesposobnosti i direktne odgovornosti za ono što se dešava na Kosovu i Metohiji u poslednjih dvanaest godina", naveo je Aleksić.
On je kazao da je Kosovo već u Svetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu, Međunarodnom olimpijskom komitetu, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, CEFTI, Evropskoj i Svetskoj fudbalskoj federaciji.
"Ukidanje srpskih institucija i dinara bio je završni čin gašenja države i proterivanja Srba sa KiM i to sve u saglasju Aleksandra Vučića i njegovog koalicionog partnera Aljbina Kurtija", ocenio je Aleksić.
 
Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja danas je u Parizu prihvatio izveštaj koji preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope.
  • @Demagogija

    28.03.2024 10:41
    @Demagogija Pošto pitaš šta može da se uradi, evo ti odgovor.
    Srbija može da se izčlani iz SE i da se učlani u BRIKS i ODKB.
    I tada će da se postavi pitanje kome pripada Kosovo , dali BRIKS-u ili SE i EU u kojem Srbija nije član ? I onda će se pogledati rezolucija 1244 UN i doći će se do zaključka da teritorija Kosova pripada BRIKS-u i ODKB-u.
    A mi možemo da oteramo Vučića i dovedemo predsednika koji će Srbiju , a samim tim i svoju teritoriju Kosovo da učlani u BRIKS i ODKB. I onda će EU o 1244 UN rezoluciji morati da razgovara sa BRIKS-om, a to je za EU izgubljena situacija i vojno i finansiski, i po 1244 rezoluciji ili kako hoćete.
  • Demagogija

    28.03.2024 10:07
    Bilo bi interesantno čuti mišljenje ovih "stručnjaka" šta bi oni uradili u situaciji gde neprijateljske zemlje koje su vojno napale Srbiju i otele joj teritoriju u sklopu podrške albanskim teroristima danas nastoje da svoje zločine zataškaju i forsiraju elemente državnosti na sopstvenu kreaciju te tako između ostalog i glasaju o prijemu jedne teritorije koja nije država u SE suprotno statutu tog tela? Šta je to tačno što bi nateralo prepoštene Zapadnjake da priznaju da su izvršili agresiju i invaziju te da se povuku i počnu poštovati suverenitet Srbije, osim možda neke druge velike sile koja im je suprostavljena? Hajde vi tzv. novinari pitajte jednom makar ovakve demagoge kojom to "nevučićevskom" politikom bi rezultat bio drugačiji, na koji način bi oni naterali "demokratski" Zapad da obustavi okupaciju Srbije? Ili je sve što umeju samo da kritikuju šta drugi rade bez nuđenja ikakvog rešenja? Vidite tačno zbog ovakvih stvari se recimo slažem sa onima koji kažu da nisu svi isti - pored ovoliko loše vlasti ovakvi demagozi su još gori.
  • Petra

    28.03.2024 08:10
    Pamet na rezervi
    Ko si ti da tako govoriš a pripadaš grupici koja prijateljuju sa Kurtijem i njemu sličnim u EU i ako je evidentno da je Kosovo i Metohija deo Srbije, stidi se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.