Dačić ljut na Grkinju koja je podnela predlog da se podrži ulazak Kosova u SE: "To nije u redu"

Ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da "nije u redu" što je predlog Skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela podnela glavni izvestilac Grkinja Dora Bakojani.
Kako je rekao Dačić, to nije u redu zato što je Srbija prema Grčkoj bila veoma korektna.
 
"Nema sastanka na kom Grčka ne insistira da mi poštujemo njen teritorijalni integritet i suverenitet na kopnu, moru i vazduhu. Dora Bakojani nije bilo ko, ona je iz porodice Micotakisa, ona je sestra premijera", kazao je Dačić.
Ponovio je da je predlog političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela "jedan sumrak međunarodnog prava" i direktno suprotan interesima Srbije.
Dačić je za televiziju Pink rekao da je Srbija "znala da će to da se desi", a da je povod bilo to što je "uknjižena zemlja na manastir Dečane, o čemu je sud doneo odluku još pre sedam godina".
 
"To je jedna manipulacija. Dolazi u vreme kad oni ne ispunjavaju ništa, ne samo da ne ispunjavaju nego i zatežu situaciju na Kosovu, dovode naš narod u humanitarnu katastrofu", rekao je Dačić.
  • Q

    28.03.2024 18:24
    Eto Dačiću, para i interes vrte gde burgija neće, spusti se na zemlju.
  • Ja

    28.03.2024 17:57
    Mogao si za sve ove godine naučiti kako se vodi politika. Samo napomena ti Grci koji se pred sezonu predstavljaju kao naša braća su ti zviždali na himnu.
  • Podbara

    28.03.2024 17:47
    Dora Bakojani je Albansko ime i prezime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.