Uskoro zajednička naplata putarine sa Crnom Gorom, S. Makedonijom i Grčkom: U planu i sa BiH

U Vladi Srbije danas je potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine.
Uskoro zajednička naplata putarine sa Crnom Gorom, S. Makedonijom i Grčkom: U planu i sa BiH
Foto: 021.rs
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je rekao da očekuje da će integrisana naplata putarine između Srbije i BiH vrlo brzo da zaživi.
Vesić je najavio da očekuje da će 15. aprila biti uspostavljena i zajednička integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a da se u junu očekuje da zaživi integrisana naplata sa Grčkom.
 
Prema njegovim rečima, danas potpisani dokument omogućiće ljudima koji imaju tagove u Bosni i Hercegovini, kao i onima u Srbiji da nesmetano koriste puteve, bez zaustavljanja.
Vesić je podsetio da je Srbija prošle godine uspostavila integrisanu naplatu putarine sa Severnom Makedonijom, navodeći da je u našoj zemlji izdato i preko 50.000 tagova.
 
"Kad su u pitanju saradnja Srbije i BiH, mi u ovom trenutku gradimo jedan auto-put i dve brze saobraćanice između naše dve zemlje. U ovom trenutku gradimo auto-put Sremska Rača-Kuzmin i već se u Republici Srpskoj gradi od Sremske Rače prema Bijeljini, deo takođe auto-puta", rekao je Vesić.
 
Prema njegovim rečima, do kraja ove godine biće završeno i naših skoro 29,5 kilometara i to je prvi deo auto-puta Beograd-Sarajevo.
 
"Pored toga, mi ćemo ove godine završiti i brzu saobraćajnicu Šabac-Loznica vezu do graničnog prelaza Šepak, što će biti još jedna brza saobraćajnica koja povezuje naše dve zemlje", rekao je Vesić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.