Vicepremijer Crne Gore o prijemu Kosova u Savet Evrope: "Kosovo je nezavisno i pouzdan je partner"

Potpredsednik Vlade Crne Gore Nik Đeljošaj kaže da to što je šefica crnogorske delegacije u PSSE Maja Vukićević glasala protiv prijema Kosova u Savet Evrope, ne znači da je to zvanična politika Vlade.
Vicepremijer Crne Gore o prijemu Kosova u Savet Evrope: "Kosovo je nezavisno i pouzdan je partner"
Foto: 021.rs
"Poslanički mandat je nezavisan i u ovom procesu glasaju poslanici iz svih političkih grupacija. Ne mora da znači da je to zvanična politika Vlade. To su stavovi poslanika koji imaju pravo na to", kazao je Đeljošaj posle sednice Vlade.
Komitet PSSE za politička pitanja i demokratiju je odobrio izveštaj kojim se preporučuje da se prihvati zahtev Kosova da postane član Saveta Evrope, a crnogorska predstavnica Vukićević, iz Demokratske narodne partije Milana Kneževića, glasala je protiv toga, uprkos zvaničnoj politici Crne Gore.
Đeljošaj je na novinarima rekao da je stav Vlade jasan.
 
"Kosovo je nezavisno i naš je pouzdan partner. Ova Vlada nema apsolutno nikakvu dilemu. Nastavljamo sa dobrosusedskim odnosima sa svima", dodao je on.
 
Izbegao je da odogvori na pitanje o tome da li mu je i dalje prihvatljivo da je u istoj Vladi s njenim potpredsednikom i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimirom Jokovićem koji je u sredu rekao da bi i on bio protiv prijema Kosova u Savet Evrope i dodao: "Ko će s kim da sedne videćemo narednih dana".
  • Plaćač poreza

    31.03.2024 20:17
    Crna Gora će biti prva sledeća država koja će biti primljena u punopravno članstvo EU, kada će i početi da uživa sve ekonomske benefite članstva.
  • Dada

    29.03.2024 14:58
    Kom
    Kosovo je nezavisno,a uskoro cete i vi biti deo njega,kad se bude prosirilo.Na dobrom ste putu!A verovatno ce vam albanski biti maternji
  • Šaban

    29.03.2024 12:40
    Koso vo
    Kosovo je nezavisno koliko je i i pouzdano

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).