Sve za klik: Huškanje iz Informerovog studija da se udari ujak nestale devojčice

Potraga za nestalom Dankom Ilić iz Bora i dalje traje. U međuvremenu pojavile su se brojne informacije, pa i one da je živa i zdrava.
Pojedini tabloidi odlaze izuzetno daleko kada je u pitanju borba za "šer i klik". 
 
Kako prenosi N1, tu gde je drugim novinarskim ekipama bio zabranjen prilaz, ekipi TV Informer bio je očito dozvoljen. Tik do kuće u kojoj živi ujak nestale devojčice. 

U snimku iz uživo programa koji se pojavio na društvenim mrežama može se čuti glas iz režije koji govori snimatelju da udari ujaka nestale devojčice.

"Udari ga Rafa, udari ga… To će da bude dobro za šer, sad ga Rafa zabode videćeš."
 
 
Ana Martinoli iz Saveta za štampu kaže za N1 da joj tu zvuči više kao instrukcija koja se daje nekom učesniku rijaliti programa.
 
"Da, to jeste ono što publika voli i na šta će da klikće, ali da li je to ono zbog čega vi postojite kao mediji? Eto, to je dobro pitanje na koje bi možda mogao da nam odgovori Informer koji i ne priznaje Etički kodeks novinara Srbije, nažalost", navodi Martinoli.
Novinarka Vremena Jovana Gligorijević u autorskom tekstu o ovom slučaju piše da je sve na objavljenom snimku "paradigmatično za medijsko dno koje je opet probijeno"
 
"Mediji su u ova dva dana odvratni. Ne postoji lepša reč, naprosto su odvratni. Čak i oni tzv. pristojniji dopuštaju sebi da reporter sa lica mesta tri puta tokom jednog uključenja izjavi da im policija, 'nažalost', ne dozvoljava da priđu mestu pretrage. Izvinite, šta ćete na mestu pretrage? Je l' treba vaša kamera slučajno da uhvati nešto što ljudsko oko ne vidi odmah, nešto što narušava dostojanstvo deteta, roditelja, bilo koga?", piše Gligorijević u tekstu objavljenom na sajtu Vremena.
  • Lucifer

    29.03.2024 12:50
    Pa to je informer, šta se čudite?
  • Sandra

    29.03.2024 12:46
    Neverovatno mi je da botine i na ovaj tekst lupaju minuse po komandi s vrha. Kako nisu odvratni sami sebi? Lupaju minuse na kritiku jedne skrnave i odvratne televizije, koja je sa lica mesta izvestavala na najgori moguci nacin! Zakljucujemo da se slazu da je takav nacin izvestavanja njima dobar. Imaju li dece? Imaju li ogledalo?
  • Strawa

    29.03.2024 12:42
    AI
    A.I. Iliti vestacka inteligencija. Vrlo kvarno. Sram vas bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.