U fabrici "Zorka Eliksir" došlo do ispuštnja neznatne količine amonijaka, dvoje se javilo Hitnoj

U krugu fabrike "Zorka Eliksir" u Šapcu došlo je do ispuštanja neznate količine amonijaka, potvrđeno je iz Centra za vanredne situacije.
Kako je javila RTS, muškarac (30) i žena (40), koji su bili na radnim mestima u blizini fabrike "Zorka Eliksir", javili su se hitnoj pomoći sa blažim siptomima mučnine i povraćanja i oni su upućeni na dalju opservaciju.
 
Iz fabrike "Zorka Eliksir" su u saopštenju naveli da u fabrici nije došlo do havarije i curenja amonijaka tokom današnjeg dana.
"U toku je remont fabrike koji je počeo 27. marta i trajaće do 17. aprila. U sklopu remonta su vršeni radovi na održavanju sfera za skladištenje amonijaka, koje su pre početka remonta ispražnjene. Prilikom radova koji su se izvodili danas u popodnevnim satima na jednoj od praznih sfera došlo je do oslobađanja gasne faze iz dela instalacije koju je vetar odneo u smeru gradskog bazena gde se osetio neprijatan miris", navodi se u saopštenju koji je prenela RTS.
U saopštenju su naveli da je to razlog "izmerenog prekoračenja satne vrednosti amonijaka u ambijentalnom vazduhu u periodu 17 do 18 časova koje je zabeležila automatska merna stanica Zavoda za javno zdravlje Šabac".
 
"Tim povodom u toku je inspekcijski nadzor u fabrici u skladu sa zakonom. Zbog neprijatnog mirisa i prekoračenja satnih vrednosti kvaliteta vazduha koji su zabrinuli i uznemirili javnost, 'Zorka Eliksir' se izvinjava svim građanima Šapca", navodi se u saopštenju.
  • Skromno

    30.03.2024 12:06
    Mišljene
    Tu fabriku u centru Šapca bi trebalo zatvoriti i napraviti lepo stambeno naselje možda neki univerzitet pored reke Save. Šta će danas hemijska industrija u centru grada?
  • Marta

    30.03.2024 11:57
    Strasno!
    Jesenas sam iska u Valjevo i bukvalno je nemoguce disati kada fabrika ispusta dim. Vi pokusavate da udahnete nesto, ali nemate sta. Strasan smrad i nesto sto vam zatvara grlo. Jadni ti ljudi koji zive tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija