Peti dan potrage za devojčicom: Helikopteri nadleću mesto nestanka, razmatra se pretraga jezera

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavlja se peti dan, a razmatra se pretraga Borskog jezera koje se nalazi u blizini.
Peti dan potrage za devojčicom: Helikopteri nadleću mesto nestanka, razmatra se pretraga jezera
Foto: 021.rs
Policijske patrole i dalje obezbeđuju dvorište iz kojeg je devojčica nestala.
 
Helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nadleću od jutros šire područje oko kuće dvogodišnje Danke Ilić čiji je nestanak prijavljen pre četiri dana, preneli su mediji. Po navodima Radiotelevizije Srbije (RTS), helikopteri su uključeni u potragu za nestalom devojčicom po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića. 
 
Policija je juče sa majkom dvogodišnje Danke Ilić išla na mesto gde je devojčica nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana.
Urađena je rekonstrukcija njihovog kretanja, a policija sa majkom nestale devojčice proverava sve informacije i saznanja.
 
Posle četiri dana potrage, i dalje nema nikakvog traga u vezi sa nestalom devojčicom. 
Prethodnih dana pretraženo je 10 kvadratnih kilometara oko kuće ispred koje je devojčica nestala, u pretrazi učestvuje više od 500 policajaca i spasilaca i dobrovoljci, a pretražen je i kanal ispod kuće koji vodi do rudnika.
 
Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahtove. Operativna istraga se nastavlja.
 
Otac nestale devojčice ispitan je na poligrafu i prošao je poligrafsko testiranje, a majka devojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.
 
Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica.
U Bosni i Hercegovini uhapšene su tri osobe po nalogu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikTok-a objavile da su povezane s nestankom devojčice. Policija je identifikovala IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na Tik Toku izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.
 
Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B. T. (22), M. T. (23) i Z. T. (52), obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna. Sarajevski portal "Avaz" je objavio da su istražitelji Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke i koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra za otkrivanje tih informacija.
 
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.
 
Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me". 
 
Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.
 
  • Zoran

    31.03.2024 16:01
    Oscar
    Čeka se prvi slobodan termin kad Šef bude u mogućnosti da "skokne" do Bora da se slika...
  • Kako

    30.03.2024 15:36
    Ima li odgovornosti
    Za toliku sporost? Da li je moguce u vreme kad je sve pokriveno kamerama i kad se zna po baznim stanicama ko je bio kad i gde na kojoj lokaciji opet ne znati nista? Plus, zna se kojom brzinom ide dvogodisnjak... Sram bi me bilo da koordinisem ovako nesto. Andjele, nismo te zastitili kao drustvo smo propast. Bitno da se ruča po fensi lokacijama i to instagramiše
  • Sve se zna

    30.03.2024 12:42
    @Ne sposobnost
    Znaju oni, samo što iz nekog razloga ne oblavljuju.
    Treba zadržati fokus pažnje mase na tome.
    Zašto - i to se zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.