Rukovodilac u EPS-u među uhapšenima za krađu ordenja

Rukovodilac u sektoru javnih nabavki u EPS-u Ivica Zdravković uhapšen je 22. marta pod sumnjom da je umešan u krađu ordenja iz SIV-a i određen mu je pritvor do 30 dana.
Kako prenosi Vreme, među uhapšenima i pritvorenima za krađu 43.000 ordenja iz SIV-a nalazi se i Ivica Zdravković, aktuelni rukovodilac u sektoru javnih nabavki kompanije EPS.
 
On je poznat kao neko ko je blizak Damiru Handanoviću, suprugu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, navodi Vreme.
Zanimljivo je da se ministarka Đedović Handanović nalazi i na mestu predsednika Skupštine EPS AD, kao ovlašćeni predstavnik Osnivača ove kompanije.
 
Vreme saznaje i da je Zdravković uhapšen pre devet dana, prošlog petka, i da mu je određen pritvor do 30 dana.
Pripadnici policije su ga uhapsili na radnom mestu, piše na portalu ovog nedeljnika.
 
U do sada objavljenim informacijama u medijima, nije pominjano njegovo ime, već samo inicijali – I.Z. (53).
 
Inače, radi se o "stručnjaku" kojeg je bivši v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević smenio, ali ga je novo rukovodstvo EPS-a odmah po Tomaševićevoj smeni vratilo, a zatim čak i unapredilo u upravljačkoj strukturi, u sektoru javnih nabavki, navodi Vreme.
  • Trese

    31.03.2024 08:05
    me struja
    Šta je čudno, lepljiva prsti. Čudno mi je što ordenje nisi naštancovali, ali ovako je jeftinije.
  • Pićuka

    30.03.2024 14:26
    Kakva ekipa. Rukovodilac iz EPS-a, direktor pozorišta, i još po neki a ordenje se nalazilo u SIV-u. Verovatno i bezbednosne kamee nisu radile itd...... Portir će zaglaviti. A drugo, trdicionalne srpske vrednosti, svi su u nekoj prijateljskoj vezi ili kumovi ili školski drugovi. I svi oni su pošteni delatnici samo su žuti bili lopovi. I na kraju botovi, čuvari koncentracionog logora. Oni nemaju veze sa tim, samo rade svoj posao. Raja kliče velikom vođi, verujući u svetlu budućnost i da su za njihovu nesreću isključivo drugi krivi. Kao u jednoj zemlji, u neko vreme i nekoj euforiji ali ta priča je imala tužan kraj.
  • Cosa

    30.03.2024 13:45
    Ivica
    Ma šta pisali mediji, a da ne ulazim u dešavanja oko ordenja, znam da je direktor
    Zdravković rukovodilac za poželeti. Drži se Ivice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija