Đurić se oprostio od osoblja ambasade u Vašingtonu: Poklonio sam im portret našeg velikog pesnika

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić je danas povodom kraja svog mandata ambasadoru koji će do imenovanja nove osobe za tu funkciju obavljati dužnost otpravnika poslova, uručio poklon.
On je na društvenoj mreži Iks uz fotografiju sa osobljem srpske ambasade u Vašingtonu napisao da je Mariću uručio portret pesnika i diplomate Rastka Petrovića.
"U prisustvu kolega sa kojima sam u prethodne četiri godine delio nebrojene važne trenutke, uspehe i izazove, portret - koji će, nadam se, naći mesto u našoj novoj ambasadi ili rezidenciji, uručio sam ambasadoru Vladimiru Mariću.... Nit naše duge i velike istorije se nastavlja", naveo je Đurić.
Đurić je dodao da je portret za tu priliku po narudžbi izradila beogradska slikarka Marija Knežević. 
 
 
Za sada nije poznato koju će funciju Đurić obavljati nakon ove.
  • opazanje

    01.04.2024 08:55
    Pogledajte šta su ovi zgubidani na slici uradili na čelu sa Đurićem za pare koje bacamo na njih !
    Đurić i Srbija bacili pare i snimili i prikazali Amerikancima film "Heroji Halijarda", a oni za uzvrat nam ukinuli dinar na Kosovu, glasaju u UN da je u Srebrenici bio genocid, i ubacuju Kosovo u SE.
    Ove sa slike sve treba pootpuštati i da tako uštedimo na budžetu, jer od ovoga što su postigli ne može gore. U Americi ostaviti samo 1 tog otpravnika poslova, jer ne treba više bacati pare na ove neradnike. 1 otpravnik poslova u Americi je dovoljan, ambasada nije potrebna, i isto bi postigao kao svi ovi na slici i bez bacanja para na filmovimove o Herojima Halijarda. Sramota !
  • Mili

    01.04.2024 08:35
    Ko je on
    Kakve on ima kvalifikacije, nema da na radnog iskustva zan samo da se uvuče u dupe i to dobro.
  • mile

    01.04.2024 07:03
    Mrmot se nije bas pobrinuo za malo lakse dobijanje turistickih viza,ali on i njegov tim ne mora da brine dok je diplomatskih pasosa a vi narode jbg....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija