Danas kolegijum u Skupštini Srbije o preporukama ODIHR za unapređenje izbornih uslova

Skupštinski kolegijum posvećen konsultacijama u vezi sa primenom preporuka ODIHR o unapređenju izbornih uslova održaće se danas u Skupštini Srbije.
Danas kolegijum u Skupštini Srbije o preporukama ODIHR za unapređenje izbornih uslova
Foto: 021.rs
Kolegijum, koji čine šefovi svih poslaničkih grupa, sazvala je predsednica parlamenta Ana Brnabić, a na dnevnom redu su konsultacije o daljem radu na primeni preporuka ODIHR-a, objavljenih nakom decembarskih izbora.
Pored poslanika vlasti, na konsultacijama će biti prisutni i predstavnici koalicija "Srbija protiv nasilja" (SNP) i "Nada" koje su, sa inicijativom "ProGlas" usaglasile jedistvenu platformu.
Među njihovim ključnim zahtevima je revizija biračkog spiska, zaustavljanje zloupotrebe medija i održavanje svih lokalnih izbora u isto vreme, zajedno sa beogradskim izborima.
 
Iz SNP je saopšteno ranije da će opozicija insistirati i na ispunjenju svih 25 preporuka iz konačnog izveštaja ODIHR-a.
 
Na sastanak su pozvani članovi Radne grupe za saradnju sa ODIHR u koordinaciji i praćenju primene preporuka za unapređenje izbornog procesa.
  • Boza Bogdanovic

    01.04.2024 11:07
    Najveci i najosteniji
    Milosevic, Vucic i Putin su uek organizovali najpostenije i najdemokratskije Izbore na celoj Zemlji. Srbi i Rusi su najveci pravoslavci, hriscani i mirotvorci na celoj Zemlji.
    Srbija, Rusija, Severna Koreja i Kuba imaju najveci standard, ne samo na Zemlji, vec u celoj Vasioni.
    Milosevic, Putin, Kim Dzong Jun i Vucic su najbolji predsednici, ne samo na Zemlji, vec u celoj Vasioni.
    Putin ce narediti, a predsednici NATO-a ce ga poslusati, da nam vrate Kosovo i Metohiju, a da usput isele sve Siptare iz Srbije.
    Apri,li,li,li.
    Boza Bogdanovic, Bor

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija