FOTO: Policija u Beču objavila fotografije dve žene sa snimka sa devojčicom

Bečka policija zatražila je danas po nalogu javnog tužioca Austrije objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.
FOTO: Policija u Beču objavila fotografije dve žene sa snimka sa devojčicom
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju policije, nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one nalaze da se hitno jave policiji.
Dodaje se da je 30. marta državljanin Srbije, koji radi u Beču, prijavio vlastima Srbije da je snimio devojčicu koja liči na nestalu Danku Ilić.
 
Vlasti u Srbiji su potom slučaj prijavile austrijskim kolegama koje su reagovale, a danas se novim saopštenjem oglasila i bečka policija.
Bečka policija zatražila je, po nalogu javnog tužioca Austrije, objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.
 
Kako se navodi u saopštenju, nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one nalaze, da se hitno jave policiji.
 
"Nakon što su rođaci nestale devojčice pregledali slike i izjavili da postoji velika verovatnoća da je u pitanju devojčica iz Srbije, bečka policija je objavila nove fotografije po nalogu javnog tužioca. Zamoljeni su svi građani koji imaju bilo kakve informacije o ženama ili detetu sa snimka da se jave u najbližu stanicu policije", navodi se.
 
Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije. Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije, navodi se.
 
Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom.
 
Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".
  • Nina

    04.04.2024 17:47
    Hvala bečkoj policiji
    Hvala im što su pomogli u pravcu jednog od tragova...
    Neka nam gospodje iz Rumunije oproste sve neprijatnosti i pakao,ali u pitanju je bilo malo dete...
    Uvek sve treba učiniti,pa makar i pogrešno proceniti ,možda u nekoj situaciji bude pozitivan a ne samo ovako tragičan epilog....
    Svet je postaje mesto mračnih umova...
  • Aleksej

    04.04.2024 07:02
    Uh...
    Voleo bih da je to ona, znacilo bi da ce je vrv naci. Ali deca u tom uzrastu sva lice, narocito na ovako mutnim slikama, nazalost.
  • MiRa

    04.04.2024 00:35
    procitah malopre
    Nasla ih je policija. Zena sa majkom i sa svojim detetom. Rumunke rade u Becu. Kaze da je pakao prosla zbog informacija u medijima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.