Vujačić: Srbija odavno odustala od EU, ne može istovremeno da jaše dva konja

Srbija ne može više da kaže kako ide u EU ali i da je u odličnim odnosima sa Rusijom, rekao je nekadašnji ambasador Srbije u Vašingtonu Ivan Vujačić.
On je naveo da čovek treba da zna kada je kraj neke politike i da se preorijentiše.
"Volim anegdotu koju sam svojevremeno čuo od jednog visokog ruskog diplomate: jednoga dana ambasada je prepodne dobila instrukciju da brani Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, a popodne da Južna Osetija i Abhazija mogu da se odvoje od Gruzije po ugledu na Kosovo. I rekao mi je u šali: Ako ne možeš istovremeno da jašeš dva konja, nemaš šta da tražiš u cirkusu", rekao je Vujačić u intervjuu za Vreme.
Kako je dodao, "Srbija pokušava da jaše ta dva konja, ali ako i dalje želimo da idemo ka EU, balansiranje tog tipa više neće biti moguće".
 
"Ni kada je reč o Rusiji, ni kada je reč o Kini, jer i Evropa počinje drugačije da gleda na Kinu i njenu ekspanziju. A moram da dodam - Srbija je odavno napustila evropski put i to se vidi na više načina", rekao je Vujačić.
  • @Mad Hatter

    05.04.2024 00:08
    Srbi u Hrvatskoj pobijeni i proterani, Srbi na KiM pobijeni i proterani i vađeni im organi da onako začini tu "diplomatiju i intelekt", hajde ponovite vaše "cenjeno" mišljenje još jednom o "rešavanju stvari silom i nasiljem a ne diplomatijom i intelektom" i još jednom razloge zašto smo izgubili SVETU velikim slovima teritoriju? Pu!!!
  • Anegdota o ovcama

    04.04.2024 18:01
    Prirodni zakon opstanka
    I ja imam da ispričam jednu anegdotu iz Crne Gore koju su mi pričali rođaci. A kaže kada čuvaju ovce i uđe vuk među ovce, i čobani poteraju vuka, međutim one najgluplje ovce krenu da trče za vukom i on ih tamo u šumi onda rastrgne i pojede.
    Ovo isto važi za Srbiju, bude li ostala uz Ameriku i EU nestaće se lica zemlje, a Srbi će se pretvoriti u Kurde. To je Prirodni zakon opstanka, i ako su Srbi glupi i treba da nestanu sa lica planete.
    Sve je jasno pošto je Zapad podneo zahtev UN-u za glasanje o genocidu u Srebrenici i prijem Kosova u SE, i Ultimatum za Francusko-Nemački plan !
    Srbija treba da shvati da su joj Amerika i Britanija iskonski neprijatelji i da će uvek to biti, i da počne da živi sa tim kao što živi Izrael okružen muslimanima, ali uz saveznika Ameriku koji ga štiti. Srbija treba da se učlani u BRIKS i ODKB i tako da bude oslonjena na Saveznike supersile Rusiju i Kinu i BRIKS i imaće zagarantovan opstanak, istina je ne treba da bude neutralna !
  • Mad Hatter

    04.04.2024 11:30
    "A oni nas toliko žele i toliko nas poštuju da hoće da nam oduzmu deo teritorije i proglase nas genocidnim narodom ..."

    Svakom po zasluzi. Niko nam nije kriv sto smo divljali sa genocidom po Balkanu. Zato smo izgubili "svetu" nam teritoriju Kosovo. To se obicno desava kada se stvari resavaju silom i nasiljem a ne diplomatijom i intelektom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".