Bez dogovora o dinaru na Kosovu, još jedan sastanak u Briselu za desetak dana

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković je danas posle nove runde dijaloga s Prištinom u Briselu izjavio da nema dogovora.
Bez dogovora o dinaru na Kosovu, još jedan sastanak u Briselu za desetak dana
Foto: 021.rs
Kako je rekao Petković, dogovora nema zbog "nedostatka volje da se postigne balansirano i kompromisno rešenje", ali da predstoji još jedan sastanak.
 
"Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak će za deset dana pozvati na još jedan razgovor "na temu dinara, plaćanja i svih prinadležnosti Srbije za srpski narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Petković.
Rekao je da je danas na sastanku ponovio plan i predlog o "kompromisnom i izbalansiranom rešenju" i da se založio za formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu.
 
"To je njihova obaveza i da su je ispunili, mnogi današnji problemi ne bi postojali. Nije postojala dovoljna volja sa prištinske strane", kazao je on.
Na sastanku u Briselu uz posredovanje Lajčaka bio je i glavni pregovarač Kosova Besnik Bisljimi.
  • Prekinuti dijalog

    04.04.2024 18:38
    vratiti ga u SB UN
    Pošto nisu vratili jednostrano ukinuti dinar na Kosovo, primaju Kosovo u SE i zapad gura glasanje u UN o genocidu u Srebrenici, pod hitno prekinuti pregovore i vratiti ih u SB UN uz prisustvo Kine i Rusije !
    Pošto EU nema dozvolu SB UN za posrednika treba ih otkačiti kao krpu. Tj. EU ima samo dozvolu GS UN za posrednika što nije obavezujuća odluka, i otkačiti ih može Srbija još danas pošto nisu vratili dinar !
  • zztop

    04.04.2024 17:59
    Kolko li će petković zaraditi eura u ovoj borbi za dinar ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija