Vučić najavio: Jedna od tema u Francuskoj će biti uvođenje letećeg taksija u Srbiju do 2027. godine

Srbija će do 2050. godine trošiti četiri puta više električne energije nego danas i jedini način da se taj problem reši je izgradnja nuklearnih elektrana.
To je na vanrednoj sednici Vlade rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Vučić je rekao da će to biti jedna od važnih tema o kojoj će razgovarati u Francuskoj na predstojećem susretu sa predsednikom te zemlje Emanuelom Makronom.
"Francuska je najveća evropska nuklearna energetska sila. Ona 70 odsto struje dobije iz nuklearne energije. Oni su spaseni što se toga tiče. Želim samo da znate da ćemo mi do 2050. godine četiri puta više električne energije da trošimo nego danas. Mi nikakvu šansu nemamo. Šta god radili, kako god radili, nikakvu šansu nemamo, ukoliko brzo ne krenemo u rešavanje tog problema. A rešavanje tog problema je jedino moguće izgradnjom velikih i malih nuklearki", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je pozvao okupljene na sednici Vlade da obave neophodne pripreme za promenu legislative u našoj zemlji.
 
Osim razgovora o nuklearnoj energiji, Vučić je najavio da će se u Francuskoj razgovarati i o namenskoj industriji, kupovini francuskih vojnih aviona Rafala, kao i kupovini drugih instrumenata.
 
"Zahvaljujući francuskim radarima mi smo mogli da vidimo ovaj špijunski dron i tek tada da podignemo naše lovce. Pošto smo opredeljeni da kupimo nove aparate, to bi značajno doprinelo daljem uvećanju naših operativnih borbenih sposobnosti", rekao je Vučić.
 
Predsednik je najavio i da će se u Francuskoj razgovarati o IT sektoru, razvoju veštačke inteligencije, gejming industriji, automobilima i proizvodnji baterija, inovacijama, startapovima i izgradnji i upravljanju postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda.
Vučić je najavio i da će jedna od tema biti uvođenje letećeg taksija u Srbiju do početka Expo 2027. godine.
 
Osim toga, predsednik je naveo i da bi u našim školama moglo biti više francuskog jezika.
  • need for speed

    09.04.2024 09:48
    Teška priča
    Jbg, nije ni njemu lako.
  • Gradjanin

    08.04.2024 13:36
    Svasta
    Ovaj nije normalan. Leteci taksiji! On voli da trosi,i sreca da moze da trosi iz budzeta,i nikom ne podnosi racune. Ne treba mu njegova plata za takvo mentalno zadovoljstvo.
    Zakonom treba regulisati obavezan pregled kod psihijatra i drugih strucnjaka , svih kandidata, prije izbora na funkcije u vlasti.
  • sasa

    08.04.2024 07:58
    najeb*smo
    Od bicikističih staza do letećeg taksija, nuklearki .......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija