FOTO: Performans ispred ministarstva zbog sve većeg uticaja rudarskih kompanija u Srbiji

Neformalna grupa građana "Bunt protiv izumiranja" organizovala je danas performans ispred Ministarstva rudarstva i energetike, na kom su ukazali na sve veći uticaj rudarskih kompanija u Srbiji.
FOTO: Performans ispred ministarstva zbog sve većeg uticaja rudarskih kompanija u Srbiji
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Okupljeni su nosili transparente sa napisima "Priroda i voda-jedina sloboda!", "Prosta računica: Život>litijum", "Promena sistema ne promena motora", "Zemlja se ne prodaje, zemlja se brani", "Hoćemo vodu, ne litijum".
Aktivistkinja Milica Damnjanović izjavila je FoNetu da oni "neće dozvoliti Vladi Srbije da rasproda zemlju zarad profita rudarskih kompanija".
"Postavili smo štand sa voćem na jednoj strani, a na drugoj bokal pun prljave vode da pokažemo ljudima kako je poljoprivreda bitnija od rudarenja", rekla je Damnjanović.
 
Ona je naglasila da se pored štanda nalazi "simulacija osobe koja leži 'mrtva' na podu, zato što je izabrala litijum i rudarenje". 
 
  • Nada

    04.04.2024 16:47
    Umire poslednja
    Tako se i ja nadam da se barem to zlo zaustavi, nismo mi nikakva pustinja pa da se tu radi ko sta hoce i izliva ko zna koliko tona kiseline... Ovo se tiče svih nas. Ako je toliko zdravo kao sto prica precednik i njegova svita sto svojim primerom ne pokazu i presele se u Loznicu? Ili Bor? Grese ako misle da ih zagadjenje nece stici i u BGu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija