Penthaus, džipovi, oklopna vozila, brod i preparirani vuk: Šta je sve zaplenjeno Milanu Radoičiću

Kosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju objavila je listu zaplenjene imovine bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je preuzeo odgovornost za dešavanja u Banjskoj.
Iako nije precizirala da je reč o Radoičićevoj imovini, navodi da je njen vlasnik "glavni kriminalac".
 
"Dokumenti u nastavku su dugački spiskovi mnogih oduzetih i zaplenjenih stvari glavnog kriminalca koji je postao milioner tako što je strahom, pretnjama i ucenama koristio građane iz srpske zajednice", navela je Hadžiju, a prenosi Kossev.
Danas su plombirane tri nekretnine u vlasništvu Radoičića: restoran "Grej" u Kosovskoj Mitrovici, stan na šestom spratu u istoj zgradi i vila na jezeru Gazivode.
 
Hadžiju nije precizirala kada je zaplenjena imovina Radoičića, a u dokumentu koji je podelila navodi se više desetina vozila, ali i vila na Gazivodama, restoran i penthaus u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Iz restorana u severnom delu Kosovske MItrovice izneto je piće, hrana, računarska oprema. Spoljni inventar je unet unutra. Iz restorana je u toku konfiskacije iznet i preparirani vuk, a zaposleni u restoranu je prethodno kazao medijima da to ne fotografišu i ne snimaju.
 
Na listama zaplenjenih vozila koje je objavila Hadžiju, nalaze se:
 
Dva Džipa Mercedes AMG G63, bez tablica, Mitsubishi Pajero Sport bez tablica i još čak 18 običnih vozila Mitsubishi Pajero od kojih je većina bez tablica, dva modifikovana oklopna vozila plave boje bez tablica, dve Toyote Hilux od kojih je jedna sa registarskim oznakam, a druga bez, Opel Vectra takođe sa tablicama, Dacia Duster bez tablica, Džip Grand Cherokee bez tablica.
 
Zaplenjena su i dva kvada tamno zelene boje bez tablica, kao i jedan bager žute boje, bez tablica.
 
 
Hadžiju je potvrdila i da je zaplenjena i Radoičićeva vila na jezeru Gazivode i dva vozila koja su tamo pronađena, a koja se povezuju sa njim - brod i kvad.
 
Oduzeti su i penthaus i restoran "Grey" u Ulici Čika Jovina u Kosovskoj Mitrovici. 
 
Podsetimo, zbog učešća u oružanom napadu u selu Banjska na Kosovu u septembru prošle godine, tokom koga je poginuo jedan albanski policajac i tri člana srpske naoružane grupe, za Milanom Radoičićem, koji je bio i funkcioner Srpske liste, raspisana je Interpolova poternica.
  • Rade

    07.04.2024 12:28
    Znači one barikade su ustvari podizane da sačuvaju prepariranog vuka?
  • Nole

    07.04.2024 12:21
    Sve ce to njemu Vucko da nadoknadi (to jest mi običan, jadni narod. Koji jedva preživljava dok se oni bogate sa nase grbace.)
  • boringoldfart

    07.04.2024 10:39
    Odmah vudis da je covek ozbiljan brdjanin, sve terenska vozila...
    Nego, gde ima ti oklopnjaci, plave boje, da se pazare? treba mi par komada za plac...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija