Tepić: Vlast ponovo hoće da pokrade beogradske izbore

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je da su "nedostajale ključne stvari" u predlogu vlasti za primenu preporuka o unapređenju izbornih uslova ODIHR.
Tepić: Vlast ponovo hoće da pokrade beogradske izbore
Foto: 021.rs
Tepić, čiji SSP je deo opozicione "Srbija protiv nasilja" je za televiziju Nova S rekla da je između ostalog, potpuno ignorisano da funkcionerska kampanja ne može da postoji, saopštila je SSP.
 
Dodala je i "da ne postoji nikakva preventiva za sve one koji vrše pritisak na birače, koji lobiraju za vladajuću stranku", piše u saopštenju.
"Kada smo krenuli da anliziramo tačku po tačku onoga što su oni predložili kao primenu preporuka ODIHR-a, videli smo da ključne stvari nedostaju", izjavila je ona.
 
Predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je beogradske izbore za 2.jun a što koalicije "Srbija protiv naselja" i NADA ne prihvataju.
Prethodno su parlementu predstavnici vlasti koje je predvodila Brnabić, inače funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke, i opozicija razgovorali o preporukama ODIHR-a.
 
Tepić je stavove vlasti tokom tih razgovora nazvala "farsom", te da opozicija zna "X" primera" kako se,  kroz javna preduzeća, najviše vrši pritisak na birače.
 
"Pošto su sve te rubrike bile prazne u tabeli preporuka koje je Brnabić iznela, ostajući sve vreme pri stavu da je sve u najboljem redu, da nije tačno da policija i tužilašto ne rade svoj posao, da ne vide nikakav problem u izbornom procesu i da je sve u najboljem redu, vi shvatate da je to sve farsa", dodala je Tepić.
 
Potredsednica SSP je ocenila i da je vlast samo želela "prikaz takozvanog sedenja za istim stolom".
 
"Čak i naša namera kada smo u jednom momentu pomislili da je moguće da se sve sprovede ili započne u najjačoj dinamici do 2. juna, da to sve pada u vodu i da oni ljudi samo žele prikaz takozvanog sedenja za istim stolom, pretpostavljam, prema stranim ambasadama, Kvniti, SAD-u, OEBS-u, ODIHR-u", kazala je.
 
A suština je, kako je navela, "da ponovo hoće da pokradu beogradske izbore kao što su ih već pokrali 17. decembra".
 
Istakla je da 2. juna neće biti izbori, te da vlasti sve vreme negiraju da imamo političku krizu kakvu imamo od 17. decembra i da je, kako je dodala, "ceo svet video način na koji su izbore pokrali".
 
Upitana ima li prostora za kompromis, Tepić je rekla da postoji.
 
"Taj kompromis bi značio ne samo kompromis, nego ono što tačno piše da se preopruke moraju sprovesti pre nego što se sprovedu izbori, a poželjno bi bilo i pre nego se raspišu", navela je Tepić.
 
To bi, kako je navela, "onda značilo da se kroz "lex specialis" svi izbori odlože na jesen".
 
"Najuputnije bi bilo u oktobru i da se u narednih šest meseci sprovedu preporuke ODIHR-a", istakla je Tepić.
  • Sta se bre

    05.04.2024 10:49
    Svi ložite
    Da ce, ako ovi padnu, a neće, završiti u zatvoru ili pobeći u Rusiju? I jedni i drugi rade za istog gazdu/gazde a to su ameri i englezi u kombinaciji sa švabama i francuzima. Svima njima su unapred, ukoliko dodje do poraza, mesta negde osigurana, a to sigurno nije robija. Kratko vam je pamćenje. Gde je Hrkalovićeva? Gde je Lončar? Gde je Koferče? Gde su svi oni koji su nešto zasrali? Tu su negde, ćute i čekaju priliku da se vrate tj kad im gazda kaže. Opozicija će pobediti samo i samo u tom slučaju kada zapadu to bude odgovaralo. Nikako drugačije.
  • Paja

    05.04.2024 09:44
    Nazadno
    Ovo je baš nazadan narod, što ih više lažu i kradu, sve više ih vole.
    Vraćamo se u tursko doba.
  • Biljana

    05.04.2024 09:07
    DOSTA VISE
    Ajde bre Marinika naporna si .
    Nemozete pobediti SNS I TO PRIHVATITE .
    NEMOJTE VISE MUCITI OVAJ NAROD .
    Pokradeno pa pokradeno .
    Prvo hocete izbore dao vam izgubili pa ste onda rekli da nepriznate .
    Ponovo Vam raspisao i sad opet hoce da pokrade Pa dokle vise dok vi nepobedite
    NERAZUMEM
    Mi kao narod treba da neizadjemo svi kompletno .



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.