SKOJ kritikuje Šapića zbog ideje o izmeštanju groba Josipa Broza: Primitivni i jalovi antikomunizam

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) osudio je danas ideju predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića da se posmrtni ostaci Josipa Broza Tita izmeste u Kumrovec.
SKOJ kritikuje Šapića zbog ideje o izmeštanju groba Josipa Broza: Primitivni i jalovi antikomunizam
Foto: 021.rs
Ocenio da je Šapić time demonstrirao "primitivni i jalovi antikomunizam".
 
"Tito je bio vrhovni komandant partizanske vojske u Drugom svetskom ratu, i kao takav se borio i doneo slobodu kako srpskom tako i svim drugim jugoslovenskim narodima od naci-fašističkog okupatora, uz naravno neizmeran doprinos sovjetske Crvene armije. Tito je do smrti bio predsednik Jugoslavije u kojoj su svi Srbi bili u jednoj državi i uživali visok stepen socijalne pravde što nije slučaj u kapitalističkoj Srbiji gde je Šapić funkcioner u vladajućoj strukturi", piše u saopštenju.
SKOJ je ocenio da se Šapić bezrazložno diči patriotizmom jer ne poznaje ni običaje srpskog naroda u kome se izmeštanje posmrtnih ostataka bez saglasnosti potomaka smatra uzurpatorskim činom i skrnavljenjem.
"Zbog svog doprinosa interesima naroda Srbije, Josip Broz Tito zasluženo počiva u Kući cveća, a besprizorni Aleksandar Šapić nije dostojan ni relevantan da iznosi svoj sud o njemu", piše ta organizacija.
 
SKOJ je, takođe, najavio da će 25. maja, organizovati miting ispred Kuće cveća, na dan koji se u socijalističkoj Jugoslaviji obeležavao kao Dan mladosti i Titov rođendan.
  • Broj

    05.04.2024 22:47
    Zar ovi još postoje.
  • Temerinac

    05.04.2024 18:50
    Sramota treba da bude izdajnika Šapića jer po nalogu Hill-a i njegovog vazala Vučića hoće da oslabe uticaj Srbije u Pokretu Nesvrstanih, time što premeštaju Tita u Hrvatsku.
    Ovo rade po nalogu Amerike kako bi Nato državi Hrvatskoj povećali uticaj u Pokretu Nesvrstanih, a da Srbiji smanje uticaj koja sada ima odličnu poziciju kada svi Nesvrstani znaju za Tita kao osnivača pokreta. Ovo dolazi iz iste kuhinje od onih koji hoće da ruše Generalštab i daju Amerikancima.
  • Zika zivac

    05.04.2024 16:16
    e sad moram
    Da se uclanim u SK hitno kad nisam pre 40god, nikad nije kasno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija